NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe haal jij het meeste uit hout? Tips voor houtgebruik in het interieur

Hoe haal jij het meeste uit hout? Tips voor houtgebruik in het interieur

Hout in het interieur gebruiken heeft veel voordelen
Houten meubels, voorwerpen en houten objecten in het interieur gebruiken is in Nederland behoorlijk populair. Nederlandse interieurs staan vol houten meubels en decoraties. En dat is volkomen terecht. Want hout, voordelig verkrijgbaar bij De Jong Handelsonderneming, heeft specifieke pluspunten die andere materiaalsoorten niet hebben. Een van de meest significante pro’s voor houtgebruik in het interieur, is de warme en gezellige atmosfeer die je met hout creëert. De woonkamer krijgt een natuurlijke en sfeervolle uitstraling en voelt meteen aan als een warm nest. Thuiskomen in een huis met veel hout, is óók gevoelsmatig thuiskomen! Een tweede voordeel van het hout van De Jong Handelsonderneming is dat dit materiaal gemakkelijk bewerkt en vormgegeven kan worden. Ben je creatief aangelegd, dan kun je met goed hout van alles zelf maken. Voor een voordelige prijs, want hout hoeft niet duur te zijn, zo bewijst De Jong Handelsonderneming. Ten slotte: hout is een gezonde keuze, want het absorbeert CO2 en is dan ook een duurzame optie! Hieronder hebben we een aantal leuke ideeën om hout in het interieur te gebruiken voor je verzameld. Ter inspiratie, want natuurlijk kun je ook zelf aan het fantaseren en ontwerpen slaan.

Een eettafel van steigerhout
Een mooie aanwinst voor in het interieur is een eettafel van steigerhout. Een voordeel van dit soort tafels is dat ze erg gezellig staan en sterk zijn. Steigerhout is namelijk goed vochtbestendig doordat het hout betreft dat lang buiten heeft gelegen en daardoor letterlijk gehard is. Verder is steigerhout een houtsoort die lang meegaat en tegen een stootje kan. Ben je behoorlijk creatief? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf een unieke steigerhouten tafel te ontwerpen. Dat is de meest voordelige keuze die er is en scheelt ook weer tijd en geld omdat je de tafel niet hoeft te transporteren.

Een boekenkast van eikenhout
Eikenhout staat bekend om zijn mooie uitstraling en duurzaamheid. Eikenhout is hardhout dat lang meegaat en waar elk soort meubel van te maken is. Een boekenkast in de woonkamer zetten staat sowieso al knus. En helemaal als je kiest voor een boekenkast van eikenhout. Probeer het maar eens uit of ontwerp gewoon je eigen boekenkast!

Een houten bar in de keuken
Een originele manier van houtgebruik is een relaxte houten bar bouwen in de keuken. Zo maak je van de keuken een multifunctionele ruimte waar je ook heerlijk, als gezin of met je vrienden, een lekker drankje kunt drinken of aan de keukenbar kunt ontbijten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details