NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe bewerkt één persoon platen tot 3100 op 2150 millimeter?

Hoe bewerkt één persoon platen tot 3100 op 2150 millimeter?

Het antwoord: in systeem, met Festool. Ontdek de nieuwe, unieke en mobiele zaag- en werktafel STM 1800. Het steunvlak is met houten steunen uitgerust dat zowel plaatmateriaal alsook werkstukken veilig ondersteunt. Zo kunnen zelfs platen van 3100 op 2150 millimeter door slechts één persoon opgenomen en nauwkeurig bewerkt worden. De werkhoogte is tot 90 centimeter in hoogte verstelbaar. Met een handcirkelzaag zoals de TSC 55 en geleiderail FSK vorm je deze tafel in een handomdraai om tot een mobiele plaatzaagsysteem.

Met een speciaal vouwsysteem stel je de tafel snel en makkelijk op volgens je behoefte die dag.

 

Met de nieuwe zaag- en werktafel STM 1800 bewerk je in de werkplaats en op locatie grote platen, zonder verdere hulp. Normaal gesproken bewerk je grote platen in de werkplaats met stationaire installaties. Deze zijn duur en dat is niet meteen haalbaar voor elke schrijnwerker. Bovendien heb je hier best wat ruimte voor nodig. Ook voor flexibel werken bij klussen op locatie zijn er tot dusver geen passende oplossingen. De eenvoudigste en meest gebruikelijke oplossing was werken op schragen met steun of zelf geknutselde hulpmiddelen.

Met de nieuwe STM 1800 heeft Festool iets geheel nieuws ontwikkeld: een professionele oplossing voor het bewerken van grote platen. De opklapbare tafel vormt een optimale systeemuitbreiding en kan in combinatie met een zaag met geleiderail in een handomdraai tot een mobiele plaatzaag worden omgevormd.

Houten steun, houders, knoppen en wielen: alles is aanwezig.

 

Veilig en ruimtebesparend

Het steunvlak is 1800 op 1800 millimeter groot en bestaat uit verschillend aangebrachte houten steunen van beukenhout die het materiaal veilig ondersteunen. Zo worden lengte- en dwarssneden op diverse platen veilig uitgevoerd. De afgezaagde platen blijven steeds op het steunvlak liggen. Het maakt niet uit of het in de werkplaats of op locatie is, de STM kan ook als werktafel voor het schuren, frezen, monteren of verlijmen worden gebruikt. Gebruik je de tafel even niet? Dan kan je ze ruimtebesparend wegzetten.

De STM kan ook gebruikt worden als werktafel.

 

De robuuste staalframeconstructie staat garant voor een lange levensduur van de tafel. Kunststof glij-elementen en afdekdoppen zorgen voor goede glij-eigenschappen van de uittrekbuizen. Daarnaast is de tafel met robuuste rollen en rem uitgerust waardoor ze mobiel is. Zowel in de werkplaats als op de bouwplaats.

Ergonomisch optimaal doordacht

Ook groot plaatmateriaal of werkstukken tot 3100 op 2150 millimeter kunnen door slechts één persoon opgenomen en bewerkt worden dankzij een kantelfunctie. Bovendien kan de werkhoogte tot maximaal 90 centimeter ingesteld worden. De tafel is door zijn speciale vouwsysteem gemakkelijk en compact te transporteren.

Dankzij de kantelfunctie kan één persoon grote platen bewerken.

 

Af en toe heb je nood aan een kleiner of een groter oppervlak. Bouw de tafel dan op in functie van je behoefte van dat moment. Eveneens praktisch: alle onderdelen zijn aan de tafel aangebracht. Op die manier raak je niets kwijt en is alles aanwezig wanneer je het nodig hebt: houten steunen, houders, knoppen en wielen. Vanaf april is de mobiele zaag- en werktafel STM 1800 in de vakhandel verkrijgbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details