NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het succesverhaal van gereconstrueerd hout
​In LAB in Antwerpen sport je in een luxueuze fitnessruimte met een wellness-vibe.

Het succesverhaal van gereconstrueerd hout

Decospan spot steeds de aankomende trends en zet voortdurend in op innovatie. Ze spelen vandaag al in op de vraag van de toekomst. Hout is schaars en de prijzen stijgen. Om aan die uitdagingen te beantwoorden, lanceerde Decospan onlangs een nieuwe collectie Infinite Wood die heel enthousiast onthaald wordt.

Infinite Wood is gereconstrueerd fineer. In tegenstelling tot natuurlijk fineer is het oneindig reproduceerbaar en daardoor erg geschikt voor grote projecten. “Bij natuurlijk fineer is de kleurconsistentie moeilijker vooraf te garanderen. Dat brengt charme en uniciteit, maar is niet in elk project wenselijk”, vertelt productmanager van Decospan Margaux Vandecasteele. “Met Infinite Wood realiseren we uniformiteit. Als de klant een groot project heeft, is hij met Infinite Wood zeker van dezelfde look en kleur. Zonder knopen of scheuren. Ideaal voor bijvoorbeeld retail of hotels die dezelfde look willen in verschillende filialen. Zo is Infinite Wood een waardevolle aanvulling op ons finerengamma.”

“Met Infinite Wood gaan we voor perfectie”, gaat Margaux verder. “En dat met de garantie dat het nog steeds hout is, maar dan via een technisch proces gereconstrueerd.” Natuurlijk hout heeft een grillige vorm. Met Infinite Wood verkrijg je een strakke plaat die, voor grote projecten, oneindig kan geschaald worden en beschikbaar is in een veelzijdig kleurenpalet.

De oplossing voor natuurlijk fineer

Decospan mikt voor Infinite Wood vooral op hotels, kantoren en retail. In LAB in Antwerpen sport je in een luxueuze fitnessruimte met een wellness-vibe. Waar in de doorsnee sportruimte onflatterend licht en zweetgeur overheersen, wordt bij LAB de sfeer bepaald door een elegant interieur met een chique afwerking. “Oorspronkelijk wou de architect ebbenhout gebruiken”, aldus Margaux. “Dat is amper beschikbaar en als je toch gecertificeerd ebbenhout vindt, is het enorm duur. Daarom viel de keuze op Infinite Wood.” En met succes, want bij binnenkomst in LAB krijg je de indruk dat je een stijlvol hotel binnenwandelt.

Infinite Wood wordt bij de architecten, dealers en klanten zeer enthousiast onthaald. Margaux: “Alle dealers hebben Infinite Wood onmiddellijk op stock genomen. Het is een succesverhaal omdat het exact is wat de klant vandaag nodig heeft: een duurzame oplossing met een exotische look. Met Infinite Wood garandeert Decospan een constante beschikbaarheid.”

Waar in de doorsnee sportruimte onflatterend licht en zweetgeur overheersen, wordt bij LAB de sfeer bepaald door een elegant interieur met een chique afwerking.

Duurzaamheid

Voor de productie van Infinite Wood wordt met snelgroeiende houtsoorten gewerkt. “Infinite Wood bestaat uit populierenhout”, zegt Margaux. “Deze boomsoort is na vijftien jaar klaar om te kappen. Na het kappen wordt een nieuwe populier geplant.” Voor dit gereconstrueerd fineer werk Decospan samen met Alpi, een gekende speler op vlak van technisch fineer. Daarmee bouwt Decospan op een jarenlange samenwerking. De vakkennis aan beide zijden vormt een ideale tandem.

Het Infinite Wood-gamma is beschikbaar in zeventien designs, onderverdeeld in drie looks. “We hebben drie Nordics, zes Oaks Oak en acht Exotics. De Nordics-collectie is gebaseerd op de Scandinavische houtsoorten en heeft een typische lichte kleur. De Oaks-collectie heeft de look-and-feel van eikenhout en de Exotics-collectie is een duurzaam alternatief voor exotische houtsoorten.” Infinite Wood wordt ook aangeleverd binnen de Total Wood Solutions. Het is niet enkel als panelen te verkrijgen, maar omvat ook een oplossing voor je plafond, vloer en kleine details. Wil je de akoestiek in een ruimte verbeteren? Ook dan is Infinite Wood uitermate geschikt. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om tot een geslaagd resultaat te komen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details