Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Bouw- & meubelbeslag

Het potentieel van kleur naast vorm en functie

De keuze van materialen, oppervlak en kleur houdt niet op bij primaire vormgevingsobjecten, zoals vloeren, inbouwcomponenten en meubilair. In- en doorgangssituaties worden door uiteenlopende dimensies en de voor wand, kozijn en deurblad gehanteerde materialen heel bewust geconcipieerd en ontworpen. Althans bij SIMONSWERK. De integratie van scharnieren in de ruimtelijke situatie met opdek- en stompe deuren, […]

tectus_farbkreis_wei-kopieren

20 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De keuze van materialen, oppervlak en kleur houdt niet op bij primaire vormgevingsobjecten, zoals vloeren, inbouwcomponenten en meubilair. In- en doorgangssituaties worden door uiteenlopende dimensies en de voor wand, kozijn en deurblad gehanteerde materialen heel bewust geconcipieerd en ontworpen. Althans bij SIMONSWERK.

De integratie van scharnieren in de ruimtelijke situatie met opdek- en stompe deuren, fraai geproportioneerde rolscharnieren of volledig verdekt aangebrachte scharniersystemen gebeurt volledig in lijn met het vormgevingsconcept. Ook de eisen ten aanzien van belastbaarheid, veiligheid en toepassingsbereik, maar ook specifieke vereisten, zoals brand- en geluidsisolatievoorzieningen, zijn van invloed op de keuze van het scharniersysteem.

SIMONSWERK biedt naast de diverse uitvoeringen van zijn scharniersystemen ook een breed assortiment aan oppervlakken, die zich in elk vormgevingsconcept laten integreren. Of je nu kiest voor ‘kleur-in-kleur’, dus onopvallend en ingetogen, of juist voor een opvallend detail om bewuste kleuraccenten te zetten.

milieu_tectus_bronze-kopieren

SIMONSWERK biedt bronskleuren in verschillende nuances. (Beeld: Jeffrey A. Davis Photography, Inc.)

 

Metallische oppervlakken

De keuze bij het oppervlak van beslagsystemen voor deuren richt zich naar het architectonische concept van het gebouw en van de ruimte. Wanneer de bijbehorende elementen als deurkruk en scharniersysteem optisch op elkaar zijn afgestemd, ontstaat een harmonieus totaalbeeld. Metallische oppervlakken, met name in de uitvoeringen gepolijst-vernikkeld, gepolijst-vermessingd en roségoud hebben een voorname en eigentijds moderne uitstraling. De volmaakt gladde en effen oppervlakken brengen een homogene optiek en een gelijkmatige verfdekking op het gehele scharnier.

Donkere accenten zijn de nieuwe highlights

Steeds vaker durft men te kiezen voor donkere kleuren in binnenruimten. Keukenfronten, vloeren, meubilair – het spelen met contrasten, de wens om echt op te vallen of om ‘kleur-in-kleur’ in het donker onzichtbaar te worden leidt steeds vaker tot het gebruik van ‘Zwart en Co.’.

Vooral in combinatie met materialen als beton, eikenhout of staal is de werking van zwart en mat zwart, bronskleuren in verschillende nuances en antraciet indrukwekkend en qua design heel bijzonder.

Lakkeringen volgens RAL als standaard en speciale uitvoeringen

De kleuren wit, zwart en brons zijn in het assortiment van SIMONSWERK standaard leverbaar voor alle gangbare scharniersysteemuitvoeringen. Indien bijzondere vormgevingsconcepten bijzondere kleuropties vereisen, fabriceert SIMONSWERK elk scharnier in de gewenste kleur. Knallend groen, of een speciale grijstint? Het kleurenpalet voor scharnieren is bij SIMONSWERK nagenoeg onbeperkt. SIMONSWERK perfectioneert het perfectionisme van de ontwerper. Met passie, commitment en enthousiasme.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%