NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het potentieel van kleur naast vorm en functie

Het potentieel van kleur naast vorm en functie

De keuze van materialen, oppervlak en kleur houdt niet op bij primaire vormgevingsobjecten, zoals vloeren, inbouwcomponenten en meubilair. In- en doorgangssituaties worden door uiteenlopende dimensies en de voor wand, kozijn en deurblad gehanteerde materialen heel bewust geconcipieerd en ontworpen. Althans bij SIMONSWERK.

De integratie van scharnieren in de ruimtelijke situatie met opdek- en stompe deuren, fraai geproportioneerde rolscharnieren of volledig verdekt aangebrachte scharniersystemen gebeurt volledig in lijn met het vormgevingsconcept. Ook de eisen ten aanzien van belastbaarheid, veiligheid en toepassingsbereik, maar ook specifieke vereisten, zoals brand- en geluidsisolatievoorzieningen, zijn van invloed op de keuze van het scharniersysteem.

SIMONSWERK biedt naast de diverse uitvoeringen van zijn scharniersystemen ook een breed assortiment aan oppervlakken, die zich in elk vormgevingsconcept laten integreren. Of je nu kiest voor ‘kleur-in-kleur’, dus onopvallend en ingetogen, of juist voor een opvallend detail om bewuste kleuraccenten te zetten.

milieu_tectus_bronze-kopieren

SIMONSWERK biedt bronskleuren in verschillende nuances. (Beeld: Jeffrey A. Davis Photography, Inc.)

 

Metallische oppervlakken

De keuze bij het oppervlak van beslagsystemen voor deuren richt zich naar het architectonische concept van het gebouw en van de ruimte. Wanneer de bijbehorende elementen als deurkruk en scharniersysteem optisch op elkaar zijn afgestemd, ontstaat een harmonieus totaalbeeld. Metallische oppervlakken, met name in de uitvoeringen gepolijst-vernikkeld, gepolijst-vermessingd en roségoud hebben een voorname en eigentijds moderne uitstraling. De volmaakt gladde en effen oppervlakken brengen een homogene optiek en een gelijkmatige verfdekking op het gehele scharnier.

Donkere accenten zijn de nieuwe highlights

Steeds vaker durft men te kiezen voor donkere kleuren in binnenruimten. Keukenfronten, vloeren, meubilair – het spelen met contrasten, de wens om echt op te vallen of om ‘kleur-in-kleur’ in het donker onzichtbaar te worden leidt steeds vaker tot het gebruik van ‘Zwart en Co.’.

Vooral in combinatie met materialen als beton, eikenhout of staal is de werking van zwart en mat zwart, bronskleuren in verschillende nuances en antraciet indrukwekkend en qua design heel bijzonder.

Lakkeringen volgens RAL als standaard en speciale uitvoeringen

De kleuren wit, zwart en brons zijn in het assortiment van SIMONSWERK standaard leverbaar voor alle gangbare scharniersysteemuitvoeringen. Indien bijzondere vormgevingsconcepten bijzondere kleuropties vereisen, fabriceert SIMONSWERK elk scharnier in de gewenste kleur. Knallend groen, of een speciale grijstint? Het kleurenpalet voor scharnieren is bij SIMONSWERK nagenoeg onbeperkt. SIMONSWERK perfectioneert het perfectionisme van de ontwerper. Met passie, commitment en enthousiasme.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details