NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het James Ensorhuis in ere hersteld
Met één product werden de vijf verschillende houten vloeren behandeld.

Het James Ensorhuis in ere hersteld

Vrijwel meteen na zijn dood in 1949 werd zijn woning ingericht als museum. Maar pas nu, in 2020, werd het in haar oorspronkelijke staat en volle glorie gerestaureerd. Door het aanliggende pand in het museum te integreren, zet de stad een volwaardig bezoekerscentrum op poten. Parket De Pauw nam de restauratie van de houten vloeren en trappen voor hun rekening en koos resoluut voor Rubio® Monocoat.

Tekst en beeld: Rubio Monocoat / © Nick Decombel

Uitzonderlijke projecten verdienen een duurzame afwerking. Daarnaast zijn ook een snelle sterkteopbouw en een eenvoudige aanbrengmethode belangrijk, vooral bij projecten waarbij de uitvoering onder tijdsdruk moet gebeuren. Daarom is Rubio Monocoat Oil Plus 2C hiervoor de uitgelezen partner. Deze tweecomponentenolie kleurt en beschermt het hout in één enkele laag. De geavanceerde technologie van moleculaire binding waarop de werking gebaseerd is, verrijkt en respecteert de natuurlijke look and feel van het hout en garandeert dat er geen aanzetten of overlappingen mogelijk zijn bij het aanbrengen. De olie kan op vrijwel alle houttypes gebruikt worden, zowel voor vloeren als meubilair (massief hout, fineer, MDF, …). Bijkomende pluspunten van Rubio Monocoat Oil Plus 2C: het product is volledig vrij van VOC en geschikt om zowel manueel als industrieel aangebracht te worden. De combinatie van de olie met de accelerator resulteert in een snelle droging en korte uithardingstijd.

Natuurlijke uitstraling bewaard

Om het James Ensorhuis in zijn eer te herstellen werd er bij de start van de restauratie besloten om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Daarom koos Parket de Pauw voor Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Voor de traditionele eiken vloeren en trappen kozen ze de kleur Pure omdat dit kleur de klassieke uitstraling van het hout bewaart. Voor de lariks plankenvloer werden de kleuren Mist 5% en Smoke 5% in een 1 op 1 verhouding gebruikt. Deze mengeling resulteerde in een natuurlijke uitstraling die de originele plankenvloer het meest benaderde. Deze drie kleuren behoren tot de brede kleurenwaaier van 40 standaardkleuren die ook onderling gemengd kunnen worden. Bij Rubio Monocoat spelen ze graag in op de laatste houttrends in interior design. Door dertien trendkleuren aan de standaardcollectie toe te voegen, zijn de creatieve mogelijkheden onbeperkt. Rubio Monocoat Oil Plus 2C komt met zijn sterke karakteristieken tegemoet aan de hoge eisen die zowel binnen de projectmarkt als door de kwaliteitsbewuste particulier gesteld worden aan een houtbeschermingsproduct. 

Vloer in optimale staat

Hoewel Rubio Monocoat Oil Plus 2C uit zichzelf al een uitzonderlijk duurzame bescherming biedt, kan in drukbezochte ruimtes extra bescherming geboden worden door regelmatig onderhoud met Rubio Monocoat Universal Soap. Hierbij behoudt de vloer een optimale bescherming, ongeacht de intensiteit van het gebruik. 

Ook om ‘high traffic zones’ coronaproof te houden, heeft Rubio Monocoat een oplossing gevonden. Met Rubio Monocoat Disinfectant Spray kunnen alle houten oppervlakken die behandeld werden met Rubio Monocoat olie gedesinfecteerd worden. Deze kleurloze en sneldrogende spray tast de bescherming en ondergrond van het behandelde oppervlak niet aan waardoor er geen risico is op kleurveranderingen.

In drukbezochte ruimtes biedt regelmatig onderhoud met Rubio Monocoat Universal Soap extra bescherming.

De gedroomde partner voor de projectmarkt

Parket De Pauw werkt als parketplaatser bijna uitsluitend met Rubio Monocoat producten. Het gemak in onderhoud en uitgebreide kleurengamma zijn voor hen twee doorslaggevende argumenten. Rubio Monocoat Oil Plus 2C kan op bijna elke houtsoort aangebracht worden waardoor het voor Parket de Pauw geen enkel probleem was om de vijf verschillende houten vloeren (eik in Hollands verband, plankenvloer en kops hout, lariks plankenvloer en eiken trappen) te behandelen met één enkel product. 

Nog geen ervaring met Rubio Monocoat? Geen probleem. Je krijgt er advies op maat, ondersteuning tijdens werfbezoeken, renovaties, restauraties, en zo meer. Met daar bovenop een uitstekende service van de Rubio Experts. Get in touch via
www.rubiomonocoat.com.    


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details