NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het enige echte origineel nog verder geperfectioneerd

Het enige echte origineel nog verder geperfectioneerd

Zestig jaar geleden bracht Festool de eerste geleiderail op de markt. Sindsdien werd deze geleiderail steeds verder geperfectioneerd, ook dit jaar met een aantal intelligente details. Het resultaat: rechte en precieze zaagsneden bij vlakke werkzaamheden, vanaf nu ook verticaal tegen een muur. De introductie van de nieuwe geleiderail FS/2-KP gaat gepaard met nieuwe, veelzijdige detailoplossingen met intelligente en praktische accessoires. De nieuwe geleiderails zijn vanaf oktober 2021 te vinden bij je vakhandelaar. 

Het origineel van de geleiderail staat al tientallen jaren bekend om zijn perfect rechte geleiding van allerlei Festool-machines en voor splintervrije zaagsnedes. Een rubberrand direct bij de aantekenlijn voorkomt dat de randen splinteren, ook bij verstekzaagsneden. Een glijstrip laat de machine soepel over de geleiderail lopen. Een antislip hechtlaag op de onderzijde van de geleiderail beschermt het te bewerken werkstukoppervlak en voorkomt verschuiven. De Festool geleiderails zijn een onmisbaar onderdeel bij het dagelijks werk van elke professional geworden.

Festool optimaliseerde zijn geleiderail met nieuwe technieken en innovatieve details.

Rechte en precieze zaagsnedes, in alle posities 

De nieuwe geleiderail FS/2-KP maakt rechte en precieze zaagsneden mogelijk, bij horizontale werkzaamheden op de grond of op het werkvlak en voortaan ook bij verticale toepassingen tegen een muur. Met de handige kleefpads kan je de nieuwe geleiderail veilig bevestigen. Hiervoor werden uitsparingen in de nieuwe geleiderails aangebracht waarin de kleefpads eenvoudig geplaatst kunnen worden. Kleefpads aanbrengen, rail positioneren, kleefpads aandrukken en je kan meteen veilig werken. De kleefpads zorgen voor een stevige bevestiging en precies werken, ook in heel moeilijke situaties. Daarna verwijder je de kleefpads eenvoudig en zonder lijmresten. Ook van gevoelige oppervlakken.

Voor het praktische vervoer heeft Festool iets nieuws bedacht: door de uitsparing in het midden van de geleiderail kan de geleiderail gemakkelijk over de draaggreep van alle Systainers geplaatst en meegedragen worden. Zo vervoer je tot twee geleiderails eenvoudig en praktisch. 

Precies werken met een geleiderail, ook verticaal tegen de muur.

Zelfuitlijning en nieuwe hoekaanslag

Met de nieuwe verbindingsstukken kunnen geleiderails recht en stabiel gekoppeld worden. Dit geldt voor alle Festool geleiderails. Daarmee zijn precieze zaagsneden – ook bij lange werkstukken – over de gehele lengte van twee of meerdere verbonden geleiderails mogelijk. Een lasergravure helpt bij het inzetten van de verbindingsstukken in de juiste volgorde. De zelfuitlijnende functie zorgt voor een rechte verbinding en voor nauwkeurige resultaten. 

Met de invoering van de nieuwe geleiderails heeft Festool ook een nieuwe hoekaanslag voor exacte geleiding en snelle hoekzaagsneden ontwikkeld, voor hoeken van -60° tot +60°, herhalingsnauwkeurig en met hoge precisie. Dankzij de snelspanhendel kan de hoekaanslag intuïtief en in een handomdraai op de geleiderail bevestigd worden. In combinatie met een handcirkelzaag en met een zaag- en werktafel wordt dit geheel zelfs een mobiele plaatzaag. Extra aanslagbouten zorgen voor een veilig aanlegvlak, ook bij materialen met afgeronde werkstukrand. Alle bedieningselementen zijn van boven zonder gereedschap te bedienen. 

Geleiderails eenvoudig transporteren op de Systainer.

Nieuwe geleiderail-accessoireset-Systainer 

Voor het overzichtelijk opbergen biedt Festool een nieuwe geleiderail-accessoireset-Systainer aan. Hierbij zijn de nieuwe hoekaanslag FS-WA, twee nieuwe verbindingsstukken FSV/2, de nieuwe slangbeschermer FS/2-AW, twee schroefklemmen, een terugslagstop en een combi-inbussleutel in de nieuwe Systainer verpakt. Zo heb je alles bij de hand en is het assortiment eenvoudig transporteerbaar.

Ook nieuw vanaf oktober is de nieuwe MFT-snelspanklem, die voorkomt dat werkstukken verschuiven. Door de compatibiliteit met de MFT-perforatie kan deze op een multifunctionele tafel (MFT) of ‘mobiele werkplaats’ (MW 1000) eenvoudig aangebracht worden. Met de klemhendel is het spannen en losmaken met één hand snel en comfortabel mogelijk. Zo kunnen de meest uiteenlopende materialen met een hoogte tot 80 millimeter vastgezet worden. Zelfs ronde en platte werkstukken kunnen dankzij de verticale bevestiging op de MFT of op de ‘mobiele werkplaats’ MW 1000 opgespannen worden.

De nieuwe accessoires zijn compatibel met alle Festool FS/2-geleiderails. De nieuwe geleiderails FS/2-KP met kleefpads zijn er in de lengtes 1.400 en 1.900 millimeter. De geleiderails en de nieuwe hoekaanslag, de nieuwe verbindingsstukken, de nieuwe geleiderail-accessoireset-Systainer en de nieuwe MFT-snelspanklemmen zijn vanaf oktober 2021 verkrijgbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details