NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Het Brio-kwaliteitslabel, ook voor architecturaal keukendesign
Deze Frako-toonzaalkeuken combineert structuur- en hoogglanslak met notelaar fineer en accenten in blauwstaal. De Gaggenau-ovenuitrusting zet de puntjes op het exclusieve design.

Het Brio-kwaliteitslabel, ook voor architecturaal keukendesign

‘Customer delighting’ als het ultieme doel

Het gemeenschappelijke doel van zowel Brio Group, Frako als Gaggenau? De tevreden consument, ook deze die uit is op onderscheidend en individueel keuken- en interieurdesign. Uitmuntend vakmanschap en minutieus maatwerk maken nog steeds een groot verschil, vooral in dit high-end segment, net als die ontzorgende totaalservice. Het ultieme doel: ‘customer delighting’ waarbij men de terecht hoge verwachtingen van deze consument zelfs nog tracht te overtreffen. De juiste partners en een sterk netwerk zijn daarbij onmisbaar.

Frako is Brio-partner van het eerste uur. Brio Group groepeert succesvolle ondernemingen die staan voor kwaliteit, vakmanschap en een totaalaanpak in keuken- en interieurbouw. Daar is Frako, die het Briolabel voert, er beslist één van. Naast de aankoopvoordelen doet deze maatwerker next level ook een beroep op een waaier aan diensten, waaronder opleidingen, productpresentaties en netwerkevents. Ook de high-end keukentoestellen van Gaggenau, present in de Frako-toonzaal, worden via Brio voorgesteld en aangeboden. Drie gekende labels die elkaar versterken met het oog op de ‘delighted customer’, ook in het high-end segment.

Exponentiële groei

Het verhaal van Frako is er een van exponentiële en strategische groei. Opgericht zo’n 40 jaar geleden en geëvolueerd van een kleinschalige keukeninstallateur naar een maatwerkbedrijf met state of the art atelier dat zowel de b2c- als b2b-markt bedient. Anno 2023 zijn deze twee kanalen elk goed voor zo’n 50 procent van de activiteiten. Thomas Verschueren, Frako Business Developer: “Het vertrekpunt is nog vaak de keuken, maar vandaag ligt onze focus op totaalinrichting.” Dit alles heeft geleid tot een mooi groeitraject. Tijdens de coronajaren mocht Frako zelfs een groei optekenen van 30 procent. “Vandaag telt ons team een zeventigtal medewerkers en hebben we in totaal drie toonzalen in Weelde, Zoersel en Merelbeke”, aldus nog Thomas Verschueren. Frako staat zowel in voor ontwerp en productie als plaatsing en nazorg. Daarnaast werken ze voor externe architecten die een feilloze uitvoering wensen van hun ontwerp. In welke markt beweegt Frako zich? “We zijn er zowel voor de klant die kwaliteit wenst voor een beperkter budget als de high-end consument. Vooral dat laatste segment, met klanten die uit zijn op exclusief maatwerk, heeft de laatste jaren verder aan belang gewonnen.” 

Professioneel geïnspireerde flexinductiekookplaat met geïntegreerde ventilatie uit de 400-serie van Gaggenau, met zwarte bedieningsknoppen met verlichte ring. Naar wens uitbreidbaar, bijvoorbeeld met een Teppanyaki of grillplaat.

Vakmanschap, design en technologie verzoend

Dit brengt ons naadloos bij Gaggenau, present in de Frako-toonzaal en een van de geprefereerde merken in dit high-end segment. Waarmee maakt Gaggenau het verschil? Christel Heremans, Sales Director Gaggenau: “Elk Gaggenau-toestel is een uiting van echt vakmanschap, met de hand afgewerkt en enkel bestaande uit hoogwaardige materialen. Gaggenau gaat helemaal terug tot in 1683 en aan de passie voor ‘het ambacht’ is in al bijna 340 jaar niets veranderd. Ook de iconische 90 centimeter brede ovens worden nog steeds manueel in elkaar gezet.” 

Dat wil uiteraard niet zeggen dat de toestellen niet mee zijn met de tijd, integendeel. Op technologisch vlak zijn het voorlopers, met het oog op professioneel kookcomfort. “Gaggenau wil de professionele keuken tot bij de consument thuis brengen. De toestellen zijn ontworpen om buitengewoon te presteren en gastronomisch te inspireren. Denk daarbij aan koelkasten met roestvrijstalen interieur, wijnklimaatkasten met professionele prestaties en eindeloos combineerbare kookplaten en afzuiging – met of zonder kader – voor een kookomgeving op maat.” Tot slot is er uiteraard het design: anders dan anders en exclusief. Elk detail telt. Heremans: “Net daarom zullen de massieve roestvijstalen knoppen, zowel de afneembare TwistPads als verticaal gemonteerde knoppen, ook in een zwarte uitvoering beschikbaar zijn.” Omdat alleen perfectie volstaat.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details