NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Helpende hand voor grote platen. Handige hulp

Helpende hand voor grote platen. Handige hulp

Het vereist enkele collega’s die met vereende krachten de plaat naar de gewenste locatie brengen. Niet bijster efficiënt. Bij Van Opstal is het hulpmiddel beschikbaar waardoor één persoon, met behulp van de Helper One, het plaatmateriaal kan vervoeren en positioneren.

Een helpende hand om plaatmateriaal (spaan, mdf) op de platenzaag te plaatsen zonder daarbij extra collega’s te betrekken. De Helper One staat paraat om bij het transport en de plaatsing van het materiaal te helpen. Met een draagkracht van 50 kilogram brengt de Helper One het plaatmateriaal daar waar je het wil hebben.

Mobiele assistent

In plaats van vier collega’s, één aan elke hoek van de plaat, volstaat één Helper One. De gebruiker positioneert zijn mobiele assistent zo dat de plaat vanuit zijn stockageplaats simpel op het draagvlak kan worden gezet. Dit draagvlak is heel flexibel. Het kan kantelen, het is in de hoogte verstelbaar en het is aanpasbaar aan de afmetingen van het plaatmateriaal. “Dankzij de Helper One heffen de werknemers zich geen ongeluk om de plaat op de paneelzaag te plaatsen”, verduidelijkt invoerder Van Opstal. “Enkele simpele handelingen volstaan om het paneel over te brengen naar de zaag en daar mooi in de juiste positie te plaatsen.”

Veilig werken

De Helper One laat één werknemer toe om plaatmateriaal te transporteren. Uit veiligheidsoverwegingen raden zowel de fabrikant als invoerder Van Opstal aan het transportgewicht tot 50 kilogram te beperken wanneer één iemand met de Helper One rondrijdt. Wordt hij vergezeld door een collega, dan is 70 kilogram een veilig gewicht. Het draagvlak is kantelbaar van 165 graden (ideale positie om de plaat uit de stockageplaats te halen) tot 89 graden (bijna loodrecht op de basis, ideaal om de plaat op de platenzaag te verleggen). Verder inspelend op het aspect veiligheid geven fabrikant en invoerder mee het kantelen en het instellen van de hoogte uit te voeren wanneer de remmen op staan.

Video ter ondersteuning

Wie de toegevoegde waarde van de Helper One wil ontdekken, kan dit met een duidelijk filmpje op de website van Van Opstal (www.vanopstal.be). In het eerste deel van het filmpje toont de fabrikant alle handige weetjes over de Helper One, het tweede deel brengt een arbeider in beeld die toont hoe handig het wel is om met de Helper One een plaat uit de stockageplaats te halen en op de zaag te positioneren, zonder de hulp van één of meerdere collega’s en zonder daarbij halsbrekende toeren te moeten uithalen    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details