NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Heel wat nieuwigheden op de Dag van de Afwerking 2022
De organisatoren voerden dit jaar verschillende wijzigingen door om de beurs nog beter te maken voor zowel bezoekers als exposanten.

Heel wat nieuwigheden op de Dag van de Afwerking 2022

De Dag van de Afwerking is een gevestigde waarde in de wereld van de afwerkingsberoepen. Dat betekent echter niet dat er niet aan de vertrouwde formule mag gesleuteld worden. De organisatoren voerden dit jaar verschillende wijzigingen door om de beurs nog beter te maken voor zowel bezoekers als exposanten.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we op alle openbare plaatsen mondmaskers moesten dragen, en dat publieke events aan banden gelegd werden. Nochtans behoort de coronapandemie nog steeds niet helemaal tot het verleden. 

Vorig jaar glipten de vakbeurzen van de Confederatie Bouw door het oog van de naald. Toen de Dag van de Afwerking plaatsvond, stegen de cijfers van het aantal coronabesmettingen razendsnel en drie dagen later ging ons land opnieuw in lockdown.  Om een herhaling van dat scenario te vermijden, werd besloten om de beurs met een maand te vervroegen. Door te kiezen voor een plek op de kalender in oktober hoopt de organisatie uit het vaarwater van Covid te blijven. 

Bezoekers kunnen dit jaar zelf aan de slag gaan met heel wat machines en toestellen, maar ook verven, afwerkingsproducten, lijmen en andere bouwmaterialen uittesten.

Vaarwel tenten

Een andere belangrijke nieuwigheid is het feit dat de tenten, die vroeger de ingang van de beurs vormden, nu verdwijnen. Ze worden vervangen door de karting-hal. Daar bevindt zich normaal gezien een kartingbaan met tientallen karts, bandenmuren langs de volledige lengte van het racecircuit, startlichten,…. Dat wordt allemaal verwijderd, waardoor een ruime hal vrijkomt. Confederatie Bouw hoopt exposanten en bezoekers zo meer comfort te kunnen bieden. 

Extra parking

Wie vorig jaar aanwezig was op de Dag van de Afwerking heeft ongetwijfeld gemerkt dat er toen al grootschalige werken aan de parking plaatsvonden. Die zijn intussen afgerond. De parking is nu een stuk groter geworden. Dit betekent niet alleen meer parkeerplaatsen, maar ook een vlottere toegang tot de beurs. 

Beurzen spelen een belangrijke rol op het vlak van networking.

Belevingszone

Om de beurs nog interactiever te maken dan in het verleden, wordt de belevingszone gevoelig uitgebreid. Bezoekers kunnen dit jaar zelf aan de slag gaan met heel wat machines en toestellen, maar ook verven, afwerkingsproducten, lijmen en andere bouwmaterialen uittesten. 

Het WTCB zal geïnteresseerden dan weer kennis laten maken met de mogelijkheden van augmented reality en exoskeletten. Iets wat stilaan doorsijpelt naar de werven van schilders en stukadoors, maar in veel andere beroepen nog volledig onbekend is. En uiteraard blijven ook eten en drank dit jaar helemaal gratis.

Beroepsverenigingen

Beurzen spelen een belangrijke rol op het vlak van networking. De bezoekers komen er niet alleen om kennis te maken met de exposanten maar ook voor de contacten met collega’s en andere partners uit het vak. Daarom zullen dit jaar ook de verschillende beroepsfederaties aanwezig zijn op de Dag van de Afwerking. 

De Parketplaatsers zullen niet alleen aanwezig zijn met een eigen stand, de beroepsfederatie van de parketteurs zal opnieuw demonstraties organiseren waarbij jongeren een initiatie krijgen in het vak. De glazeniers zullen eveneens aanwezig zijn.

Ook de Belgische Schilders zullen op de Dag van de Afwerking een eigen stand hebben, waar de bezoekers kunnen kennismaken met 3D-brillen voor het schildersonderwijs. Deze 3D-brillen werden ontwikkeld in het kader van het DIGI4VET-project van de Europese Unie, waar de beroepsvereniging van de schilders aan meewerkte. 

Uiteraard kan ook de federatie van Schrijnwerkers niet ontbreken. Ze houden er infosessies over de nieuwe reglementering rond brandwerende deuren. Meer details daarover vind je op de website. 

Nieuwkomers op de beursvloer

Nieuw dit jaar is dat Fecamo, de federatie van aannemers, distributeurs en producenten uit de tegel- en mozaïeksector, ook aan de beurs deelneemt. Fecamo zal onder andere een wedstrijd organiseren waar de tegel- en mozaïekzetters hun mooiste realisaties kunnen tonen.

Een andere beroepsfederatie, Fedecom, organiseert al enkele jaren de Belgian Stone Day tijdens de Dag van de Afwerking. Deze hoek van de beurs is volledig gewijd aan natuursteen en de talloze mogelijkheden ervan. Nieuw is dat dit jaar ook de federatie van tuinaanleggers deelneemt aan Belgian Stone Day. Natuursteen is namelijk een veelgebruikt materiaal in tuinen en zwembaden. 

Zin gekregen om zelf ook een kijkje te komen nemen en te zien wat de belangrijkste fabrikanten uit de afwerkingssector te bieden hebben? Registreer je dan gratis via dagvandeafwerking.be.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details