NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Haast onzichtbare deuren in kantoorgebouw
In de inkomhal koos Charles Schinckus voor de ‘Invisidoor DL’ van Argenta.

Haast onzichtbare deuren in kantoorgebouw

Het callcenter huurt het volledige complex voor haar operatoren. Interieurarchitect Charles Schinckus van het bureau MonArchi richtte het gebouw volledig in. Wie beter dan de man zelf om zijn keuzes toe te lichten?

“Ikanbi koos voor een high-end afwerking gezien de grote bedrijven die zij als klant hebben zoals Proximus, Touring, Base en BMW”, aldus interieurarchitect Charles Schinckus. “Daarom gingen we op zoek naar architecturale details die het project naar een hoger niveau tilden en een meerwaarde vormden. Zo opteerden we om in de inkomhal te werken met de ‘Invisidoor DL’ van Argenta.”

Waarom kozen jullie voor het ‘Invisidoor’-systeem?

“Sinds Argenta hun Invisidoor op de markt brachten en we ook werkelijk het materiaal in onze handen hielden, waren we meteen overtuigd van de superieure kwaliteit. Het is de eerste keer dat we een product  dat thuishoort in de high-end residentiële sector toepassen in een publieke ruimte. Met dit project bewijzen we dat ‘Invisidoor’ een zeer goed alternatief is voor een high-end product zonder extreem duur te zijn. De deuren zijn ongeveer anderhalf jaar in gebruik en ondanks het veelvuldig gebruik zijn ze nog steeds in een onberispelijke staat. Bovendien zijn ze geruisloos en gaan ze discreet en haast onzichtbaar op in hun omgeving.”

‘Invisidoor’ als zeer goed alternatief voor een high-end product, zonder extreem duur te zijn.

Waarom zijn deze deursystemen interessant in een kantooromgeving?

“Omdat we bijvoorbeeld op een bepaalde plaats in het gebouw een heel grote wand hebben met heel wat mededelingen en posters voor het personeel. Jammer genoeg zijn er ook heel wat deuren voorzien in deze wand waardoor het geheel wel erg druk werd. Omdat de deurkaders volledig opgaan in de muur, konden we toch een strak en sober geheel neerzetten.”

Wat zijn de voordelen van het ‘Invisidoor’-systeem van Argenta?

“De kwaliteit van dit product – zoals de dikte van het gebruikte aluminium in de samenstelling van het kader – is top. Deuren gaan heel vaak open en dicht. Wanneer een deur dichtslaat, kan er door trillingen schade ontstaan. Dat zagen we vaak bij andere merken. Het voordeel is ook dat Argenta zelf haar scharnieren ontwikkelt. Het zijn scharnieren met een bijzondere kwaliteit. Maar ook het aantal scharnieren per deur is belangrijk. In dit project hebben de deuren een hoogte van 2,70 meter. Op die hoogte zijn er maar liefst vier scharnieren voorzien, waar andere merken er bijvoorbeeld twee of drie plaatsen. De prijs van een extra scharnier weegt niet op tegen de problemen die ontstaan wanneer er te weinig scharnieren voorzien zijn.”

Hoe kijk je terug op dit project?

“Invisidoor vormt een detail in dit verhaal. Aan elk detail in het gebouw ging een grondige studie vooraf om het tot een coherent geheel te maken. We hadden al gewerkt voor de particuliere woning van de CEO. Hij heeft ons nadien uitgenodigd om de inrichting van het kantoorgebouw voor onze rekening te nemen. Zo zijn we met het bedrijf in contact gekomen. Door dit project is ons eerder residentieel cliënteel geëvolueerd naar ook grotere werven in de kantoorwereld”, besluit Charles Schinckus.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details