NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gloednieuwe vestiging is toonbeeld van efficiëntie en industrie 4.0
De nieuwbouw voldoet aan de modernste energetische gebouwnormen en werd in een korte bouwtijd gerealiseerd.

Gloednieuwe vestiging is toonbeeld van efficiëntie en industrie 4.0

Producent van elektrisch gereedschap en accessoires Festool investeert verder in haar Duitse vestiging. Er wordt gewerkt aan een duurzame, moderne nieuwbouw en montagehal in het Zuid-Duitse Weilheim/Teck, vlak bij de huidige plek waar de hoofdproductie zich bevindt. Het nieuwe project biedt een antwoord aan de stijgende vraag naar materiaal. Met deze uitbreiding is Festool klaar voor een verdere, stabiele groei.

De bouwsector kreeg door de pandemie ook een positieve impuls. Bij het Duitse Festool merken ze duidelijk een sterk toegenomen vraag naar elektrisch gereedschap en accessoires. Net daarom investeert het bedrijf in een gloednieuw gebouw op vijf kilometer van hun hoofdproductiesite en vlak naast het huidige logistieke centrum in Weilheim. Op een terrein van zo’n 10.000 vierkante meter bouwen ze volop aan het gebouw dat de basis zal vormen voor een optimale infrastructuur voor de flexibele materiaalvoorziening van de montage. Het wordt de modelfabriek voor efficiëntie en industrie 4.0.

Zo zal een onbemand transportsysteem de kern van dit nieuwe logistiekconcept vormen. Zes autonome, met zwermintelligentie uitgeruste, voertuigen transporteren de benodigde materialen uit het magazijn naar de montage-eilanden. Dit principe zal de productiviteit en uitstroomhoeveelheid duurzaam verhogen en de leveringsachterstanden uit de afgelopen maanden bijbenen.

Vlot operationeel omschakelingsproces

Het 12 meter hoge en bijna 100 meter lange gebouw bestaat uit een grote montagehal en een kantoor met moderne, lichte werkplekken, besprekingsruimtes in diverse grootte en een kantine met keuken. Door de toepassing van industrieel geprefabriceerde bouwelementen werd een hoge kwaliteit in de ruwbouw en een korte bouwtijd gerealiseerd. Dit nieuwe gebouw voldoet aan de modernste energetische gebouwnormen. Op het dak van de montagehal bevindt zich een fotovoltaïsche installatie met een vermogen van 600 kWp. Deze installatie produceert het grootste deel van de benodigde stroom zelf en draagt bij aan de realisatie van een aantoonbare positieve energiebalans van de nieuwbouw.

Ook de invalcirkelzagen TS 55 worden in de nieuwe montage-eilanden in Weilheim/Teck gefabriceerd.
24 montage-eilanden zijn sinds het najaar van 2021 in de nieuwe montagehal van Festool in Weilheim/Teck operationeel.

Festool heeft vandaag al een productievestiging in Neidlingen. Die zal na de voltooiing van deze nieuwbouw gemoderniseerd worden. Zo zullen in Neidlingen nog de verspanende productie, werktuig- en apparatenbouw, drukkerij (Print-on-Demand) en het opleidingscentrum voor alle technische en commerciële functies en het motorencompetentiecentrum onderdak krijgen. De assemblagelijnen en 24 montage-eilanden gaan naar de nieuwe vestiging. Een hele aanpassing dus, die door Festool met dezelfde nodige efficiëntie aangepakt wordt. Vanaf december is de productie er opgestart met zo’n 300 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details