NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Glazen binnenwanden – een trend die lang zal aanhouden?

Glazen binnenwanden – een trend die lang zal aanhouden?

Glazen binnenwanden zijn een uitzonderlijk elegant architectonisch product, naast de pure designvoordelen is het een product dat gemakkelijk te installeren en te reinigen is. We leggen uit waarom dit soort oplossingen overal ter wereld een constante is geworden in post-pandemiegebouwen.

Glazen binnenwanden zijn al jaren een standaarduitrusting in moderne kantoren en andere commerciële gebouwen. Tegenwoordig vallen ze steeds vaker in de smaak van particuliere klanten die de minimalistische en elegante esthetiek van dit soort oplossingen op prijs stellen.

Het gebrek aan een optische scheidingswand tussen ruimten maakt het mogelijk om de ruimte te tonen en verschillende interieurs harmonieus te combineren. Met glazen binnenwanden kunt u ook moderne en visueel aantrekkelijke ruimten creëren die er ruim en stijlvol uitzien.

Glazen wanden in de post-pandemische realiteit

De populariteit van deze oplossing werd ook aanzienlijk beïnvloed door de pandemie: met glazen wanden kan de kantoorruimte worden gereorganiseerd voor nieuwe behoeften en worden ingericht voor de vooropgestelde functies in de post-pandemische realiteit.  Wanneer het aantal kantoormedewerkers afneemt, en het hybride werkmodel steeds meer ingeburgerd geraakt, zijn aanpassingen nodig aan de inrichting van de kantoorruimte. Glazen binnenwanden worden heel vaak gebruikt om ruimten van elkaar te scheiden voor verschillende doeleinden: van specifieke kantoren voor medewerkers van het kadermanagement, tot kleine vergaderruimten die dienen om met aannemers te praten, en ten slotte ontspannings- en pauzeruimtes.

Modern design en uitstekende parameters

Bij de constructiesystemen voor glazen binnenwanden die verkrijgbaar zijn op de markt, is MB-Harmony Office het vermelden waard. Het zijn nieuwe oplossingen van Aluprof die gemakkelijk te prefabriceren zijn en snel kunnen worden geïnstalleerd op de plaats van bestemming. Daarnaast bieden zij een modern en licht design, dat duurzaam is, veel comfort biedt en garant staat voor een lang en probleemloos gebruik. Dit systeem is een nieuwigheid waarbij de meest voorkomende gelaagde en getemperde ruiten kunnen worden ingezet.

Het is vermeldenswaard dat de binnenwand met enkele beglazing zelfs goed werkt in interieurs met hogere akoestische vereisten (RW max 39 dB / RA1 max 38 dB). Voor nog strengere eisen en projecten zijn binnenwanden met dubbele beglazing verkrijgbaar – MB-Harmony DUO, die een perfect niveau van geluidsisolatie en werkcomfort bieden op plaatsen die de hoogste akoestische isolatie vereisen (RW max 48 dB / RA1 max 46 dB).

Door het systeemontwerp kunnen ze worden gecombineerd met getemperd glas, gelaagd glas en akoestisch glas met een dikte van 10 tot 12 mm. Afhankelijk van het beglazingstype bedraagt de beglazingshoogte 3200 tot 3600 mm. De profielen zelf kunnen worden afgewerkt in verschillende varianten, in een anodische kleur, een kleur uit het RAL-palet en het ADEC-palet (hout- en betonkleuren).

Het hele MB-Harmony systeem is gebaseerd op slechts enkele basiselementen. Om de installatie maximaal te vereenvoudigen en te versnellen, hebben we het aantal verbindingsstukken en beschikbare accessoires tot een minimum beperkt – zegt Emmanuel Gregoire, Managing Director bij Aluprof Belgium NV. – Een bijkomende verbetering is de symmetrische geometrie van de profielen, waardoor de montagelijn gemakkelijker te bepalen is. Het is ook vermeldenswaard dat het systeem rechtstreeks op de installatieplaats kan worden voorbereid met behulp van eenvoudige, draagbare tools en zonder ingewikkelde aanpassingen.

Functionaliteit en lichte structuur

Het systeem onderscheidt zich door een degelijke stabiliteit, duurzaamheid en een lichte structuur. De hoogte van het frame is slechts 31 mm, terwijl de profielen rechtstreeks op de ondergrond worden geïnstalleerd. De oplossing van MB-Harmony Office:

  • een eenvoudig beglazingssysteem, met modulaire beglazingspakkingen,
  • een universeel frame dat op alle soorten deuren past,
  • een speciaal voorzien beslag van gerenommeerde en toonaangevende Europese fabrikanten,
  • en een aantal gepatenteerde oplossingen waarmee het aantal benodigde aanpassingen wordt beperkt.

Een nieuwe oplossing in het Aluprof-systeem zijn de beglazingspakkingen die vóór de montage in het profiel worden aangebracht. Ze zijn onzichtbaar na installatie van de ruiten en door de karakteristieke profielstructuur zijn er geen acrylverbindingen nodig nadat de wandconstructie is voltooid. Door de gepatenteerde contraplaat en het beslag van gerenommeerde fabrikanten worden de scharnieren nauwkeurig gepositioneerd.

Het Aluprof MB-Harmony binnenwandsysteem verkreeg de Europese Technische Beoordeling. Dit is een document met betrekking tot de Verklaring van Gebruikseigenschappen (DWU) en de CE-markering, dus een bevestiging dat het product conform is met de aangegeven parameters.

Let’s build better places

De aantrekkelijke look van de glazen binnenwanden, de gemakkelijke reiniging, de ruime opstellingsmogelijkheden en de tijdloze stijl, evenals de snelle en eenvoudige installatie zijn kenmerken waardoor ze een steeds meer gekozen oplossing op de markt worden.

De glazen wanden zijn universeel en functioneel, maar voldoen ook perfect aan de groeiende behoefte aan reorganisatie van kantoorruimten in moderne kantoorgebouwen en coworkingruimtes.

Door Aluprof gesponsord artikel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details