NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gipsvezelplaten voor nieuwbouw en renovatie

Gipsvezelplaten voor nieuwbouw en renovatie

Welke ruimte je ook aanpakt: stootvaste binnenwanden zijn een must. Bovendien verwachten eigenaren dat die snel en gemakkelijk opnieuw te verwijderen zijn. Fermacell biedt een pasklaar antwoord op die vraag met gipsvezelplaten voor nieuwbouw en renovatie. Ze zijn stootvast, brandwerend en kunnen extreme belasting aan.

In de zoektocht naar duurzaamheid en flexibiliteit winnen lichte, aanpasbare bouwsystemen aan terrein. Fermacell speelt hier op in met haar gipsvezelplaten. Ze bieden een duurzame oplossing voor het droog afwerken van vloeren, wanden en plafonds. De gipsvezelplaten zijn uiterst stootvast en extreem belastbaar. Hun materiaalsamenstelling – uit gerecycleerd gips en papiervezels – geeft de gipsvezelplaten bovendien brandvertragende kwaliteiten. Een wandopbouw met enkele Fermacell beplating en aangepaste isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten. 

Daarnaast zorgt het hoge soortelijke gewicht van de gipsvezelplaten voor een opmerkelijke geluidsweerstand: een enkele wandconstructie van 100 millimeter realiseert een geluidsisolatiewaarde van Rw=52dB. Een laatste troef van de platen is hun vochtbestendigheid, zonder dubbele plaatsing. 

Slimme wandoplossingen

De fermacell®Gipsvezelplaten zijn er in verschillende varianten. De gipsvezelplaat AK is beschikbaar met twee of vier afgeschuinde randen. Dat maakt een snelle en sluitende montage mogelijk. Wanneer de gangbare AK gipsvezelplaten te ruim of te zwaar zijn, biedt SlimPanel, met een breedte van 60 centimeter de oplossing. Die plaat is eenvoudig te verplaatsen door smalle gangen of nauwe trappenhallen. 

En dan zijn er nog de eenmansplaten met hun afmeting van 150 op 100 centimeter. De compacte platen zijn gemakkelijk te hanteren en daardoor uitermate geschikt voor het bekleden van plafonds of hellende dakvlakken. Voor wie het nog lichter mag, is de Comfort Board van 15,5 kilogram de beste keuze. De lichtgewicht gipsvezelplaat van 12,5 millimeter dik biedt de robuustheid van de AK-gipsvezelplaat en de vierzijdig afgeschuinde kanten voor een snelle en vlakke montage.

Veelzijdige vloerelementen

Voor de snelle en droge afwerking van vloeren ontwikkelde Fermacell ook vloerelementen. Die bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. De twee gipsvezelplaten zijn verspringend met elkaar verbonden, waardoor er een liplas ontstaat. Er zijn er met een isolerende onderlaag, houtvezelplaat, minerale wol, vilt of polystyreen. Zo is er voor iedere toepassing een geschikt vloerelement voor handen. Met de vloerelementen kan je onder meer ongelijke vloeren egaliseren en ophogen en – indien gewenst – in één beweging mee isoleren. Om bijkomende leidingen onder de vloer te verwerken, volstaat het ze uit te vullen met fermacellTMEgaliseermiddel voor vloeren.

Eenvoudige verwerking en afwerking

Het verwerken van fermacell®Gipsvezelplaten  is eenvoudig: breken, zagen, frezen en boren zonder speciale gereedschappen. Keramische tegels kunnen op de platen verlijmd worden. Schilderen doe je met standaardverven. Of je kan de platen behangen, ook met glasvliesbehang, of zelfs afwerken met sierpleister na versterking van de voegen.
Die eenvoudige afwerking zet Fermacell in de kijker tijdens de Dag van de Afwerking op 26 november. Je vindt de gipsvezelplaten op demostand #D3 (de James Hardie Group). Ontdek er zelf waarom het de geknipte platen zijn voor je volgende nieuwbouw- of renovatieprojecten. Of ga langs bij Fermacell op stand 117 in hal 2. 

www.fermacell.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details