NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gevelbekleding met gemak
Gevelpanelen in alle vormen, maten en kleuren.

Gevelbekleding met gemak

Gevelpanelen of steenstrips plaatsen kan snel gebeuren, mits je over de juiste producten beschikt. Zoals de Gevelplaat- en Steenstriplijmsystemen van Bostik. Het bedrijf is wereldwijd actief met toonaangevende lijm- en afdichtingsproducten voor professionals en particulieren. Een blik op de twee productlijnen, Bostik Paneltack en Bostik Stone Solutions, die het leven van de professional alvast een pak eenvoudiger maken.

Met Bostik Paneltack heb je geen boorgaten meer nodig waardoor de panelen sterk blijven. De verlijming voorkomt dat ze zakken.

De tijd dat een gevel enkel uit bakstenen bestond, ligt ver achter ons. Vandaag zijn er meer mogelijkheden die zowel binnen als buiten hun duurzaamheid en esthetische meerwaarde bewijzen. Deze gevelsystemen moeten uiteraard ook bevestigd worden en net daar heeft Bostik enkele oplossingen voor in het gamma. Hun 130 jaar ervaring zetten ze ten volle in voor de ontwikkeling van die slimme lijmoplossingen, met dank aan de veertien onderzoeks- en R&D-afdelingen waarover het bedrijf wereldwijd beschikt.

Snel en efficiënt

“Indien ze in de juiste omstandigheden en op de juiste manier bevestigd worden, is de plaatsing van deze gevelmaterialen zeer snel en bijzonder efficiënt”, zegt Marcel van der Most, Global Business Developer bij Bostik. “Voor gevelpanelen had je bijvoorbeeld een boormachine en mallen nodig om de boorgaten aan te brengen en de juiste afstanden en uitlijnbaarheid van de schroeven aan te duiden. Met onze producten is dat niet meer nodig.” 

De mogelijkheden voor gevelbekleding namen de afgelopen jaren gevoelig toe.

Het verlijmingssysteem voor gevelsystemen, Bostik Paneltack, is een vochtuithardende, elastische lijm op basis van SMP-technologie. Het werd uitvoerig getest op ieder type materiaal. Daardoor heeft elk materiaal meteen ook een eigen technische fiche. Het is een beperkt en toch zeer compleet assortiment voor het verlijmen van gevel- en isolatieplaten. Denk maar aan HPL, aluminiumcomposietmateriaal, geperste minerale wol, vezelcementplaten, porselein, enzovoort. “Bovendien ben je met Bostik Paneltack ook af van koudebruggen”, voegt Marcel toe. “Schroeven en nagels geleiden namelijk vocht naar de achterstructuur, maar lijm is niet gevoelig voor trillingen. Je kan ook met dunnere panelen werken, want je hebt geen body nodig voor de schroef. En aangezien je geen boorgaten maakt, zullen je panelen niet verzwakken. De gevelplaatlijmsystemen voorkomen dat de gevelplaten door het eigen gewicht zakken en zijn zo bestand tegen extreme weersomstandigheden.”

Steenstrips verlijmen kan snel een makkelijk met Bostik Stone Solutions.

Prefab of ter plaatse

Ook steenstrips winnen aan populariteit. Deze dunne stenen van 1 of 2 centimeter in allerlei soorten, maten en vormen zijn vaak licht en eenvoudig te verwerken. Al helemaal met het Bostik Stone Solutions assortiment. Dat bestaat uit de voorbehandelingsmiddelen Bostik Stone Primer en de extra sneldrogende Bostik Stone Primer+, de elastische lijm Bostik Stonetack met directe hechting en het gevelsteen impregneermiddel Bostik Façade Protect. Het kan zowel in de prefab industrie, als op de werf ingezet worden. “Met deze producten ga je de steenstrips elastisch verlijmen”, zegt Marcel. “En dat biedt heel wat voordelen. Niet alleen maak je de gevel zo sterk en duurzaam, de lijmen zijn ook scheuroverbruggend en vangen trillingen, bewegingen en vormveranderingen op. Het lijmsysteem zelf is eenvoudig en stofvrij aan te brengen.” En ook het totaalplaatje wint, want door zowel horizontaal als verticaal te kunnen verlijmen, creëer je een grote architectonische vrijheid.

Bostik biedt haar klanten complete systemen aan voor een duurzame en betrouwbare verlijming. En net daar schuilt de grote sterkte van het bedrijf. “We rekenen bijna altijd op slechts vier stappen in onze verlijming”, zegt Marcel nog. “Deze twee types lijmen kenmerken zich in een betere afschuifkracht, trekkracht, enzovoort. Let wel op dat je de droogtijd van de primer goed respecteert. In combinatie met de Bostik Foamtape en de drie millimeter dikke lijmril geeft dit een ideale hechting en verlijming. Intussen blijft Bostik verder inzetten op de ontwikkeling van innovatieve en duurzame materialen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details