NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gevaarlijke terugslagen zijn verleden tijd
Festool heeft de nieuwe generatie accu-invalcirkelzagen TSC 55 K en accu-schroefboormachine QUADRIVE aanzienlijk verbeterd met de intelligente KickbackStop.

Gevaarlijke terugslagen zijn verleden tijd

Op de werf en in de werkplaats staat veiligheid centraal. Festool zet daarom continu in op innovatie om risico’s op de werkvloer te reduceren. Met KickbackStop integreert de Duitse fabrikant een intelligente functie op de nieuwe generatie accu-invalcirkelzagen TSC 55 K en de nieuwe accu-schroefboormachines QUADRIVE. Zo behoren gevaarlijke terugslagen definitief tot het verleden.

Het premiummerk Festool staat erom bekend gereedschap aan te bieden met een focus op gezond en veilig werken. Het Duitse bedrijf zet ook continu in op innovatie van hun productgamma. Om gevaarlijke terugslagen te vermijden ontwikkelde het de intelligente KickbackStop-functie, die de motor in een fractie van een seconde stopt en zo de risico’s op letsels aanzienlijk verkleint. Deze functionaliteit is geïntegreerd in de nieuwe accu-invalcirkelzaag TSC 55 K, de nieuwe accu-klopboormachine QUADRIVE TPC 18/4 en de nieuwe accu-schroefboormachine TDC 18/4. Drie praktische en vooral veilige tools voor de vakman.

Een sensor in de elektronica bewaakt permanent de snelheid in de draaibeweging en de verdraaihoek.

Onmiddellijke beveiliging bij zagen

Bij het dagelijks werk is vaak een milliseconde al beslissend: de terugslag is de meest voorkomende oorzaak voor ernstig letsel met een invalcirkelzaag .”Met onze nieuwe accu-invalcirkelzaag TSC 55 K behoren gevaarlijke terugslagen eindelijk tot het verleden door de unieke KickbackStop”, legt Boris Seyfried, productmanager bij Festool, uit. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Festool. Door de nieuwe functionaliteit stopt het zaagblad van de accu-invalcirkelzaag onmiddellijk wanneer bij het zagen en induiken in het werkstuk een terugslag ontstaat.

“De tastschakelaar van de KickbackStop ligt op de geleiderail of op het te bewerken materiaal. Als zich bij het induiken in het werkstuk of bij het zagen een terugslag voordoet, wordt deze direct door de tastschakelaar herkend en wordt een snelremming geactiveerd. De terugwaartse beweging van de invalcirkelzaag in de richting van de gebruiker wordt gestopt. Zo wordt het letselgevaar tot een minimum gereduceerd.”

Bij het zagen ligt de aftastnok van de KickbackStop op de geleiderail of op het te bewerken materiaal.

Sensor bewaakt draaibeweging

De twee nieuwe QUADRIVE accu-schroefboormachines zijn krachtig, veelzijdig en met vier versnellingen perfect gewapend voor elke toepassing. Door het uitgekiende schakelconcept beschik je voor elke bewerking over het juiste draaimoment en toerental. De QUADRIVE kan tegen een stootje en is bovendien met de borstelloze EC-TEC-motorentechnologie enorm belastbaar en duurzaam. De KickbackStop voorkomt dat je je pols gevaarlijk verdraait. Een sensor in de elektronica bewaakt permanent de snelheid in de draaibeweging en de verdraaihoek. Als het inzetgereedschap blokkeert, schakelt de machine zichzelf uit. De nieuwe KickbackStop-technologie vermindert daarmee het risico om de pols te verdraaien, bijvoorbeeld wanneer de schroefboormachine plotseling blijft haken.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details