Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Software

Geïntegreerd 3D CAD/CAM-systeem versnelt productieflow

Sneller werken, zonder aan accuraatheid in te boeten: daar streeft elke interieurbouwer naar. Daarom schakelen steeds meer bedrijven over naar 3D Ultra Surfaces voor hun geïntegreerde CAD/CAM-programma. Bij 3D Ultra Surfaces, gevestigd in Ichtegem, hebben ze al een kwarteeuw ervaring met CAD/CAM-software. “Onder meer dankzij de gepersonaliseerde opleidingen en sterke service kunnen onze klanten hun […]

grote_foto_reynders-1-kopieren

22 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Sneller werken, zonder aan accuraatheid in te boeten: daar streeft elke interieurbouwer naar. Daarom schakelen steeds meer bedrijven over naar 3D Ultra Surfaces voor hun geïntegreerde CAD/CAM-programma. Bij 3D Ultra Surfaces, gevestigd in Ichtegem, hebben ze al een kwarteeuw ervaring met CAD/CAM-software. “Onder meer dankzij de gepersonaliseerde opleidingen en sterke service kunnen onze klanten hun productiecapaciteit verhogen”, zegt zaakvoerder Serge Ulrich.

Sinds 3D Ultra Surfaces in 1993 begon, focust het zich volledig op de CAD- en CAM-wereld. “Op die manier deden we een schat aan ervaring op, onder meer in design en freesprocessen van 3- tot 5-assig simultane machines. Daarnaast zijn we intussen al vijftien jaar officieel verdeler van Topsolid’Wood voor de Belgische markt. Met die oplossing kunnen we alle takken van de houtindustrie benaderen. Onze specialisten volgen elk jaar een opleiding in Frankrijk om van alle nieuwigheden op de hoogte te blijven en onze klanten een optimale dienst-verlening aan te bieden. Service staat bij ons heel hoog aangeschreven en is doorgaans het argument bij uitstek waardoor bestaande en nieuwe klanten op ons vertrouwen.”

“Het is bewezen dat werken in een geïntegreerd 3D CAD/CAM-systeem zoals Topsolid de productie en de workflow op de werkvloer verhoogt, terwijl het de foutenmarge verkleint.”

 

Kennisoverdracht

Het bedrijf vindt het essentieel om klanten sterk te ondersteunen, onder meer door kennisoverdracht. “Gespecialiseerde vaklui maken en geven de opleidingen, die bovendien gepersonaliseerd zijn. Iedere klant heeft namelijk aparte eisen en een specifieke manier van werken. Wie zich toelegt op skeletbouw, heeft andere noden dan producenten van bijvoorbeeld woninginterieur, winkelinrichtingen of bootinterieurs. Met Topsolid’Wood kunnen we daar heel gericht op inspelen, voor zowel grote als kleine bedrijven.”

Gespreide opleiding

Om TopSolid volledig onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden van het programma te leren kennen, voorziet 3D Ultra Surfaces een achttal opleidingsdagen, een per week. “Een gespreide opleiding werkt beter, want zo krijgen de tekenaars de kans om tussen de opleidingsdagen door al eens met het programma te oefenen in de praktijk”, zegt Serge Ulrich.

Topsolid’Wood maakt het ontwerp en de productie eenvoudiger, in elke tak van de houtindustrie.

 

Lagere foutenmarge

Heel wat interieurbouwers tekenen nog steeds in 2D, zoals AutoCAD. “Nochtans vergt de transformatie naar 3D geen grote omschakeling, zeker als je de voordelen ervan in kaart brengt. Het is bewezen dat werken in een geïntegreerd 3D CAD/CAM-systeem zoals Topsolid de productie en de workflow op de werkvloer verhoogt. Het zorgt ook voor een gevoelige daling van de foutenmarge. Bij 2D is de kans op menselijke missers, en dus ook het risico op een potentiële productiestop, groter. Wie overstapt naar Topsolid, kan daar op heel korte termijn mee aan de slag, onder meer omdat 3D Ultra Surfaces een uitgebreide bibliotheek onmiddellijk beschikbaar stelt en houdt gedurende de looptijd het onderhoudscontract. Een extra troef is dat vanuit het CAD/CAM-pakket automatisch de CNC-machines worden aangestuurd, alles zit namelijk al in de tekening verwerkt.”

Door de jaarlijkse groei is 3D Ultra Surfaces op zoek naar extra medewerkers. Je vindt de vacatures via de website www.3dus.be.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%