NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Gama Duo collectie – veel keuze op een duurzame dragerplaat

Gama Duo collectie – veel keuze op een duurzame dragerplaat

De Gama Duo decor collectie van FINSA is alweer even op de markt en blijft nog steeds populair bij de verwerkers.

De Gama Duo decor collectie biedt veel keus uit unikleuren, fantasie- en houtdecors. Na een kleine uitbreiding eind vorig jaar, waarbij een aantal decors en twee texturen zijn toegevoegd aan de collectie, bestaat deze nu uit meer dan 180 decors.

Moodboard inspiratie

Hoewel er prachtige voorbeelden te vinden zijn van bijvoorbeeld maatwerk kasten en andere meubels, gemaakt met decors uit deze collectie, wil FINSA blijven inspireren.

70’s Revival: Moodboard uit de serie 70’s Revival door Barbara Medo.

Op de sociale media kanalen van FINSA zijn er deze en komende weken verschillende moodboards te bewonderen, waarbij een vertaling van deze moodboards naar interieur wordt getoond. Hierbij worden thema’s zoals 70’s revival of bold & playful aangehaald, maar natuurlijk ook wat minder extreme onderwerpen, zoals inspiratie met grijs en blauwe kleuren of een stijlvol interieur met marmer accenten.

Ook zal FINSA binnenkort zijn website aanpassen en meer vanuit trends gaan informeren. Deze trends zullen ook voorbij komen via de socials.

FINSA hoopt hiermee architecten en verwerkers te ondersteunen en hen door middel van de gedeelde beelden en informatie op mooie ontwerpen te brengen. Om dit makkelijker te maken, worden de gebruikte decors duidelijk in de omschrijvingen genoemd. Zo weet de geïnteresseerde namelijk welk decor het is dat hen aanspreekt.

Interesse om de moodboard inspiratie van FINSA te volgen? Dat kan natuurlijk door hen te volgen op Facebook (www.facebook.com/finsabenelux) of Instagram (www.instagram.com/finsa_benelux).

superPan, de duurzame dragerplaat

De fantastische look & feel van de decors zijn niet het enige punt waarop zij goed zouden passen in vele projecten. Het plaatmateriaal met melamine is namelijk sinds kort ook Cradle to Cradle silver gecertificeerd. In combinatie met de unieke superPan dragerplaat, maakt dit een uitstekende duurzame keuze.

Interieurinspiratie: Met behulp van de moodboards wordt er inspiratie gegeven voor de toepassing in het interieur.

SuperPan is namelijk veel sterker dan regulier spaanplaat en een goede vervanging voor MDF, maar is net zoals spaanplaat volledig te recyclen.

Een superPan-plaat is opgebouwd uit een kern van grove spaanders die een sterke basis vormen. Daarop worden twee lagen van fijne spaanders geperst voor een hoge stabiliteit. Ten slotte wordt het materiaal voorzien van HDF-toplagen voor een hoogwaardige oppervlakte afwerking. Deze opbouw zorgt voor een aantal voordelen, zoals perfecte zaagsnedes en andere machinale bewerkingen. Ook geeft het een hoger draagvermogen, zodat je bijvoorbeeld meer kwijt kan in de keukenkastjes en een hogere weerstand tegen impact, zowel op het oppervlak als op de kanten. Minder erg dus als je met de stofzuiger per ongeluk tegen je kast stoot.

Ook is de Gama Duo collectie FSC en PEFC gecertificeerd en kan dus met een schoon geweten worden toegepast. Meer weten over de voordelen van superPan. Alle voordelen worden duidelijk getoond in de volgende video’s:

Beschikbaarheid

De Gama Duo collectie is beschikbaar in melamine in het formaat 2850 mm x 2100 mm x 18 mm en in HPL in de maat 3050 mm x 1300 mm. Bijpassend kantenband maakt uiteraard ook onderdeel uit van de collectie.

De collectie is verkrijgbaar bij de Premium Partners van FINSA. Dit zijn verdeler Baars & Bloemhoff en Maiburg in Nederland en verdeler CRAS in België. Stalen van deze collectie zijn aan te vragen via FINSA of één van de genoemde distributeurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details