NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Four stands, countless solutions

Four stands, countless solutions

Een recordaantal bezoekers vergaapte zich vijf dagen lang aan de talloze oplossingen voor de houtbewerkingsindustrie die Rogiers demonstreerde tijdens Prowood, de driejaarlijkse, toonaangevende beurs voor de houtbewerkingswereld. 

4 standen
Met maar liefst vier standen, samen goed voor een oppervlakte van meer dan 1300 m², profileerde Rogiers zich als toonaangevende leverancier van de meest uiteenlopende oplossingen en technologieën voor de houtbewerking. Op hun imposante hoofdstand toonde Rogiers aan, als exclusieve verdeler van SCM-houtbewerkingsmachines in België, hoever de mogelijkheden van SCM reiken op het vlak van boren, frezen, kantenlijmen, schuren, software enz.
Verder pakte Rogiers uit met drie kleinere standen met innovatieve oplossingen voor stofafzuiging (Aircaplan), raamconstructie (Saomad) en budgetvriendelijke klassieke machines voor de semiprofessionele schrijnwerker (Minimax).

Exclusieve verdeler van SCM-houtbewerkingsmachines
Op het vlak van CNC-gestuurde oplossingen waren de grote blikvangers de SCM Morbidelli M100, een compact drie- tot vijfassig bewerkingscenter dat de complete oplossing biedt voor de meubel-, keuken- en interieurbouw. Dit budgetvriendelijke CNC-bewerkingscenter leent zich perfect voor de productie van interieurmeubelen, badkamers, keukens, slaapkamers, kantoren, ramen, deuren en trappen. Ook kan het tal van uiteenlopende materialen bewerken, gaande van alle klassieke plaatmaterialen of massief hout tot advanced materials als ‘Solid Surface’-materialen. 

Ook de SCM Morbidelli P200, die op Prowood zijn intrede maakte voor het grote publiek, maakte indruk met de mogelijkheid om naast CNC-bewerkingen ook kantenlijmbewerkingen uit te voeren, waarbij het een perfecte afwerking garandeert voor panelen met een dikte tot 80 mm. 

Bij de kantenlijmers waren de SCM Olimpic K560 en de SCM Stefani KD de paradepaardjes. De SCM Olimpic K560 is een compacte kantenlijmer met de mogelijkheid tot hoekafronding voor- en achteraan op rechte, afgeronde en postform-panelen. De HP-TER2-uitvoering, die op de beurs te bezichtigen was, voegt daar onder meer de multi edge units met elektronische assen aan toe, die een automatische instelling van de machine toelaten teneinde panelen met twee verschillende radii, massiefstroken en ook alle dunne kanten te kunnen bewerken. Deze multi edge units verzekeren eveneens eenvoudige en foutloze instellingen, dit om bijvoorbeeld ook panelen met beschermfolie te bewerken. 

SCM-houtbewerkingsmachines

De SCM Stefani KD voorziet op zijn beurt het gebruik van twee verschillende lijmen en een gestuurde, automatische en foutloze instelling van de bewerkingsunits, die toelaten kanten met twee diverse radii en massief hout tot 12 mm dikte te bewerken. Deze kantenlijmer is uitgerust met de Smart Glue Pot-lijmbak, met de mogelijkheid tot het combineren van twee verschillende voorsmelters, namelijk de QMS-P voor EVA-lijm en polymeer en de PU BOX L voor polyurethaan (PU) lijm. De AirFusion-technologie garandeert ten slotte een ongeëvenaarde afwerkingskwaliteit van het paneel dankzij de onzichtbare lijmnaad ‘nulvoeg’ tussen kant en paneel. 

Een topeditie van Prowood
Gedurende vijf dagen brachten meer dan 15.000 mensen een bezoek aan de beurs, wat de leidinggevende rol van Prowood binnen de Benelux alleen maar benadrukt. Rogiers dankt daarbij iedereen die een kijkje kwam nemen op hun stand(en) en interesse toonde in de talloze oplossingen die Rogiers te bieden heeft.   

Tekst en beeld: Rogiers

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details