NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Flinterdunne vacuüm isolerende beglazing presteert als drievoudig glas maar is een stuk lichter

Flinterdunne vacuüm isolerende beglazing presteert als drievoudig glas maar is een stuk lichter

Om aan de strengere eisen op het vlak van isolatie tegemoet te komen, is naast de raamtechnologie ook het glas door de jaren heen volop verder ontwikkeld: van enkelvoudige naar dubbele en vervolgens naar driedubbele beglazing. Dat heeft echter gevolgen voor de kosten en het gewicht van de raamsystemen, waardoor we stilaan op de limiet geraken van wat het beslag kan dragen. Het FINEO vacuüm isolerend glas is een innovatieve ontwikkeling van AGC Glass met slechts twee bladen en een dikte vanaf 6 millimeter, maar die qua eigenschappen vergelijkbaar met en zelfs beter is dan driedubbele beglazing. Deze oplossing gebruikt minder materiaal, is een stuk lichter en bovendien 100 procent recyclebaar.

FINEO is een heel bijzonder alternatief voor drievoudig glas. Dit flinterdunne vacuümglas is opgebouwd uit twee glasbladen van 3 tot 6 millimeter, uitgerust met een thermisch isolerende low-e – of zonwerende coating, die gescheiden zijn door een spouw van 0,1 millimeter. Microafstandshouders voorkomen dat de bladen elkaar raken. Door die opbouw evenaart deze revolutionaire oplossing de prestaties van drievoudige beglazing op het vlak van thermische isolatie met een constante Ug-waarde van 0,7 W/m².K. Ze scoort zelfs beter wat betreft lichttransmissie, zontoetreding en akoestische isolatie. 

Nieuwbouw en renovatie

Deze vacuüm isolerende beglazing biedt architecten, aannemers en bouwheren nieuwe mogelijkheden voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zo omvat FINEO een reeks producten, die één voor één specifieke eigenschappen hebben: voor zuidelijk of noordelijk gerichte glaspartijen, dakbeglazing, veiligheidsglas, …, om er maar een paar te noemen. Bovendien garanderen deze producten een constante Ug-waarde onder elke helling. Deze flinterdunne beglazing past ook perfect in bestaande kozijnen, zelfs in toepassingen met enkelvoudig glas, en kan ook veel sneller vervangen worden, omdat het slechts 20 kg/m² weegt. 

100 procent recyclebaar

FINEO is de enige vacuümbeglazing die 100 procent recyclebaar is. Na de lange levenscyclus kan dit product volledig verwerkt worden als grondstof voor nieuw glas. Doordat er geen andere materialen, zoals bijvoorbeeld aluminium afstandshouders en kit, in verwerkt zitten, blijven er geen reststromen over. Andere vacuümbeglazingen hebben allemaal een randafdichting, waarin zelfs zware metalen verwerkt kunnen zijn. Daarnaast worden door het behoud van bestaande kozijnen de afvalberg en CO2-uitstoot beperkt.    

POLYCLOSE – STAND 1210

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details