NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Flexibel bewerkingscenter met oog voor veiligheid
Dit CNC-bewerkingscenter behoort tot de nieuwe generatie, met een mobiele portaalconstructie en krachtige freesmotoren met 3 tot 5 interpolerende assen.

Flexibel bewerkingscenter met oog voor veiligheid

Ontdek de SCM Accord 25FX. Deze machine is ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen die deuren, ramen, trappen en massieve houtelementen op maat maken.

De voornaamste eigenschap van deze stevige portaalmachine is haar grote doorlaathoogte van 300 millimeter boven de balkentafel, samen met een Z-as-koers van 500 millimeter. Dankzij de zware constructie kunnen gecombineerde gereedschappen, met een lengte tot 320 millimeter, vrij boven deze doorlaathoogte bewegen. Zo werk je zelfs dik hardhout perfect af.

Als 5-asser valt deze machine erg in de smaak bij trappenmakers, omdat ze bij gebruik van 110 millimeter hoge cups met een profielfrees van 80 millimeter aan de onderkant van een trapboom de handgreep probleemloos kunnen uitfrezen.

Ook algemene schrijnwerkerijen kiezen vaak voor deze machine met zijn krachtige en compacte birotatieve cardanische bewerkingseenheid. Op de C-as beschikt ze namelijk over het vrij unieke “Total Torque-remsysteem” TTS, dat bij niet-interpolerende bewerkingen de C-as blokkeert. De 5-asser verwerft hierdoor quasi dezelfde stabiliteit als een 3-asser, onder alle bewerkingshoeken.

De 360 graden roterende en onafhankelijke BRC-K-eenheid is ideaal voor het boren van krukgaten en drevels, het frezen van scharnieren en slotkasten en het afkorten.

Flexibiliteit en veiligheid ten top

De Prisma KT-freesmotor bereikt zijn maximum vermogen al bij 9.000 toeren per minuut en kan worden uitgerust met een zaagblad tot 350 millimeter. Een zaag met 300 millimeter diameter snijdt werkstukken met een hoogte van 110 millimeter probleemloos door, dankzij de specifieke bouw van de motor.

Het grote TR 32-kettingmagazijn, dat achteraan meerijdt op het portaal, in combinatie met de volautomatische MATIC-balken, maken deze machine uiterst geschikt voor een flexibele productie van ramen en deuren op maat. Elke balk en klem of cup wordt aangedreven door een eigen onafhankelijk motor. Bovendien wissel je de slangenloze cups en klemmen zeer snel om, zonder enig gereedschap. De spanendeflector op de motor positioneert zich automatisch bij omfrezen en richt de spanen naar de afzuiging om een nettere werkomgeving te bekomen. Zelfs bij grote spaanafnames.

De machine kan worden uitgerust met het Pro-Space- of Pro-Speedbeveiligingssysteem. De Pro-Space-opstelling beschikt enkel over bumpers. Hierdoor zijn geen vloermatten of fotocellen nodig en is de voetafdruk van de machine beperkt. De Pro-Speed heeft naast de bumpers ook één grote zone, frontaal voor de machine, die bewaakt wordt met een horizontale fotocel. Enkel wanneer iemand in deze zone aanwezig is, wordt de maximale leegloopsnelheid van de machine beperkt. In beide gevallen behoudt de machine-operator een goed bereikbare en vrije toegang tot de laad- en loszone, ook met de machine in werking.

De MATIC-werktafel met rechtstreeks transmissiesysteem en onafhankelijke units garandeert een volledige set-up in slechts enkele seconden.

Intuïtieve en innovatieve software

Met het intuïtief CAD/CAM-pakket Maestro CN, ontwikkeld door SCM, maak je de programma’s voor deze machine snel aan. De software beschikt over een bibliotheek van apps met parametrische bewerkingsfuncties voor de productie van deuren, ramen, meubels en meubelelementen. Met de Maestro Pro View-simulator voer je complexe bewerkingen vooraf uit op een virtuele machine. Zo vermijd je mogelijke fouten en botsingen tijdens de productie.

De industriële PC met SSD werkt op Windows 10, 64-bit en is voorzien van een 16:9 aanraakscherm van 21,5 inch. Maestro Active CN is het totaal vernieuwde mens-machine-interfacesysteem, voortaan beschikbaar op alle SCM machines. Met het intuïtief bedieningsveld, vrijwel identiek voor alle machines, bedien je als operator snel verschillende machines. Als kers op de taart werd het ontwerp van deze innovatieve interfacesoftware bekroond met de RED DOT AWARD in 2019.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details