Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Sectornieuws

FEICA OCF testmethodes goedgekeurd als EN-standaard

naamloos-2-kopieren-1

23 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Soudal is verheugd te melden dat de PU-schuim sector er in is geslaagd teststandaarden te ontwikkelen die worden erkend door de regulerende overheidsinstanties. Als marktleider en voorloper in de mondiale PU schuimmarkt in spuitbussen, heeft Soudal een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze standaarden.

One Component Foam (OCF) producenten die samen meer dan 90% van de Europese markt vertegenwoordigen, hebben binnen FEICA (de vereniging van Europese lijm- en mastiekproducenten) gestandaardiseerde testmethodes ontwikkeld. Deze maken het mogelijk de prestaties van OCF-producten op een accurate manier te meten, vergelijken en communiceren. De FEICA OCF-testmethodes zijn breed erkend, en maken het voor consumenten mogelijk om in volledig vertrouwen producten te kunnen aankopen. De volgende stap was om de FEICA testmethodes in CEN-standaarden om te zetten, waardoor een hoger niveau van erkenning werd bereikt.

Op initiatief van Luc Thys, Group Marketing and R&D Director bij Soudal en voorzitter van de FEICA OCF-werkgroep sinds 2009, werd in 2016 een CEN werkgroep 8 (OCF) opgericht onder CEN TC193 (lijmen). De werkgroep, voorgezeten door Ivan Boeykens (Soudal), ontwikkelde een set EN-standaarden die werden goedgekeurd en gepubliceerd. Deze EN-standaarden bevinden zich op het gebied van het testen van rendement, expansie, applicatie, mechanische sterkte en isolatie van PU schuimen in spuitbussen.

Luc Thys: “De PU schuim industrie pleitte al jarenlang voor een methode om de performantie van hun producten op basis van objectieve en transparante criteria te kunnen meten. Maar tot zo’n tien jaar geleden was er onvoldoende samenwerking of wederzijds vertrouwen. De oprichting van de OCF-werkgroep binnen FEICA en het lidmaatschap van de meeste Europese PU schuim producenten in spuitbus, was een doorbraak. Soudal Group R&D Manager Peter Geboes was een pionier in dit proces. Maar ik zou hierbij ook alle betrokken concurrenten in de PU-schuimmarkt willen bedanken voor hun waardevolle bijdrage en samenwerking.”

EN-standaarden zorgen voor een basis voor wederzijds begrip, en faciliteren communicatie en meting. Geïnteresseerden hebben op de CEN-website toegang tot de nieuwe OCF-standaarden ‘EN 17333’. De standaarden zijn belangrijk voor zowel de sector als de consument.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details