NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Familiebedrijf zet in op trends en hoogwaardige alternatieven

Familiebedrijf zet in op trends en hoogwaardige alternatieven

Al meer dan zestig jaar levert Tuytelaers uit Ravels kennis en kwaliteit in natuursteen, keramiek en composiet. Hun vakmanschap en expertise leveren ze ook elke dag opnieuw in de zoektocht naar antwoorden op trends in de interieurbouw.

Tuytelaers is een echt familiebedrijf waar intussen al de derde generatie aan het roer staat. In de jaren 50 begon steenhouwer Remi Tuytelaers in Ravels met het verwerken van graniet en arduin tot grafzerken. Vandaag verhandelt het bedrijf allerlei producten en platen in natuursteen, keramiek en composiet. “Innoveren is belangrijk en daar zetten we dan ook op in”, zegt marketingmanager Ben Clerix. “Niet alleen het aankopen van nieuwe machines speelt een rol. We durven ook inspelen op en op zoek gaan naar trends.”

Een strak en stijlvol interieur met de Storm Negro en Storm Gris.

 

En die trends, daar weet aankoper Rob Hannes alles over. “Voor tegels binnenshuis zien we dat marmers met uitgesproken aders en een ietwat speciale afwerking het goed blijven doen”, zegt hij. “Zeker voor keukenbladen en andere interieurtoepassingen. Al blijft het lang niet bij marmers. Andere natuurstenen zijn ook populair. In Toscane, niet zo ver van Siena, vonden we een zeer mooie travertin: Travertino Nocino. Deze zat in een zeer specifieke laag van een groeve en heeft een knappe adering. Een travertin van gezonde topkwaliteit. Combineer deze met een geborstelde of gezandstraalde afwerking en hij krijgt meteen een exclusieve, moderne look. Deze tegel bieden we aan in langwerpig formaat van 900 op 600 millimeter met 20 millimeter dikte.Ook 600 op 600 millimeter is mogelijk.”

Exotische en unieke materialen

Een andere trend voor interieurtoepassingen die Rob Hannes opmerkt, is die van de meer exotische natuurstenen zoals kwartsiet en onyx. Deze zitten niet in het standaardaanbod vloertegels van Tuytelaers, maar de grote platen van deze materialen zijn te bezichtigen in de platenhal. Daar kiezen klanten en particulieren de plaat die het meest geschikt is voor hun project. Die wordt dan verzaagd tot tegels op maat. “Een tweede nieuw materiaal in ons assortiment is de London Grey Premium”, zegt Rob Hannes. “Dat is een kalksteen van uitmuntende kwaliteit uit het Midden-Oosten. Deze lichtgrijze, zachte steen is ideaal en technisch geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. We bieden de London Grey Premium aan in standaardformaten van 600 op 600 en 800 op 800 millimeter.”

De Travertino Nocino geeft in elke toepassing en afwerking een exclusieve, moderne look.

 

Orde zoeken in de chaos

De voorbije jaren moest Tuytelaers ook op een ander niveau innovatief uit de hoek komen. Heel wat groeves in China moesten namelijk sluiten, zoals de granietgroeve van de G654 Pepperino en de basaltgroeve van de G684. Het veroorzaakte behoorlijk wat chaos in de hele sector. Vooral voor buitentoepassingen zoals terrastegels, zwembadboorden, palissades, enzovoort waren dit populaire steensoorten. Goede en betaalbare alternatieven waren niet meteen voorhanden en dus moest Tuytelaers intensief op zoek gaan. Gelukkig beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk aan contacten met groeves over de hele wereld. Zo slaagden ze er in om nieuwe granieten zoals de G654 New Pepperino SD, Angkor Black en Bella Black op de markt te brengen.

Tot slot merkt Rob Hannes op dat er ook meer vraag en aanbod is naar keramische buitentegels. “Door nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld fotoprints slaagt die tak van de sector er steeds beter in om het natuurlijke aspect van een echte natuursteen te benaderen”, zegt hij. “Nieuw in ons assortiment is de Anversa-reeks met het XXL-formaat van 1200 op 1200 millimeter. De Tura Belgica, een zeer geslaagde imitatie van onze Belgische blauwe steen, is nu ook beschikbaar in een langwerpig formaat van 1200 op 600 millimeter.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details