NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
ERP-pakket cruciaal in bedrijfsvoering
Dankzij Proteus heeft Weygers altijd een perfect realtime overzicht van waar het mee bezig is.

ERP-pakket cruciaal in bedrijfsvoering

Voor een stroomlijning van die hele bedrijfsvoering, van ontwerp tot productie en uitvoering, zorgt Proteus. Het ERP-pakket dat van maatwerk in meubilair zijn vertrekpunt gemaakt heeft. Voor de goede ondersteuning staat ECi Software Solutions klaar.

Weygers is een familiebedrijf in de derde generatie. Als algemeen directeur treedt Tessie Weygers in de voetsporen van grootvader Jan en vader Alain. De rode draad doorheen de meer dan 35-jarige geschiedenis zijn de kwaliteit en het vakmanschap waarmee elk project wordt omarmd. “Dat begint voor ons al van bij het eerste contact. Als familiebedrijf hechten we nog net dat tikkeltje meer belang aan het opbouwen van eerlijke, open en goede verstandhoudingen. Communicatie vormt daartoe de sleutel. Iedereen heeft hier een vast aanspreekpunt. Onze klanten kunnen zich daardoor focussen op hun eigen business, wij nemen alle zorgen omtrent hun project van hen over. Door wat we doen goed te doen en vooral te doen wat we zeggen.”

Tensie en Jessie Weygers: “Als familiebedrijf hechten we nog net dat tikkeltje meer belang aan het opbouwen van eerlijke, open en goede verstandhoudingen.” (Beeld: LG Fotografie)

Volledig ontzorgen

Van ontwerp tot de productie in het eigen atelier en de uitvoering op de werf. Altijd tot in de puntjes. Dat is de totaalbenadering die Weygers hanteert. “Van zodra een gebouw wind- en waterdicht is, nemen wij het over. Door veel in eigen handen te nemen kunnen we de kwaliteit, flexibiliteit en communicatie garanderen die klanten verwachten. We proberen namelijk een interieur af te leveren dat meer is dan een interieur alleen, maar een echte belevenis die impact heeft op hoe we ons voelen”, geeft Weygers aan. Tot voor kort keek Weygers hoofdzakelijk naar de B2B-markt, maar daar bracht corona verandering in. “Het vakmanschap van onze medewerkers is echt top. Een kwaliteitsgraad die aansluit bij wat particulieren voor hun eigen woning zoeken. Wat dat aspect betreft waren we meteen al klaar voor die markt. Het vergt wel een andere organisatie. Een omslag die niet ineens gebeurt, maar waar we nu volop aan werken met één doel voor ogen: een tevreden klant. Dat is de voldoening waar ons team naar streeft”, benadrukt Weygers.

Proteus: vlotte calculatie van maatwerk

Om de bedrijfsorganisatie in goede banen te leiden rekent Weygers al jaar en dag op het ERP-pakket van Proteus. “Met onze specialisatie in maatwerk, wilden we net een software die vanuit de productie vertrok. Het meest uitdagende misschien om te stroomlijnen, vooral wat betreft de calculatie van het maatwerkmeubilair. Proteus onderscheidt zich wat dat betreft duidelijk van andere pakketten en is met houtbewerking voor ogen ontworpen. Een kast kan bijvoorbeeld eenvoudig samengesteld worden door elementen toe te voegen aan de basismodule. Idem voor gyprocwerken. Het systeem weet welke materialen en uren er in één vierkante meter kruipen. We hoeven dan enkel de oppervlakte in te geven om de prijs te berekenen. Deze manier van werken biedt ons enorm veel mogelijkheden om snel en efficiënt offertes voor te bereiden, maar evengoed om alles in de volgende fases strak op te volgen. We hebben een perfect realtime overzicht van waar we mee bezig zijn.”

Weygers probeert een interieur af te leveren dat meer is dan een interieur alleen. Maar een belevenis die impact heeft op hoe we ons voelen.

Betere ondersteuning

Toch liep de oorspronkelijke implementatie niet volledig van een leien dakje. Weygers: “We waren ervan overtuigd dat er heel veel mogelijk was met Proteus. Om de juiste informatie eruit te krijgen, vergt het wel wat energie om alle nodige gegevens er eerst in te steken. Het pakket was bovendien geschoeid op de Nederlandse markt, waar het toch wat anders werken is. Ook de koppeling met het boekhoudpakket was door de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse wetgeving niet feilloos.” Toen Proteus terechtkwam in de portefeuille van softwarehuis ECi Software Solutions met hoofdkwartier in Zele, kreeg Weygers meer ondersteuning. “Proteus heeft zich intussen opgewerkt tot een cruciaal instrument in onze bedrijfsvoering. Maar we willen blijven verbeteren waar het kan. Het nieuwe dashboard bijvoorbeeld komt van pas om snel en goed te kunnen sturen, zowel qua cijfers als qua planning. Ik zit ook een drietal keer per jaar samen met onze vaste accountmanager Breght om te kijken wat we nog kunnen aanpassen om onze werking te optimaliseren”, besluit Weygers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details