NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Engels Surfaces, Solid Surface Specialist

Engels Surfaces, Solid Surface Specialist

Gefascineerd door de vele mogelijkheden van de moderne Solid Surface heeft Engels Surfaces (divisie van de Engels Group) zich sinds 2014 kunnen profileren als een van de grootste spelers in dit domein. Vandaag mogen ze zich de grootste solid surface invoerder in België en Luxemburg noemen.

Als marktleider in solid surface heeft Engels dit jaar het assortiment uitgebreid met de bekende merken AVONITE® en GETACORE®, naast HI-MACS® dat het gamma al langer kenmerkt. Zo ontstaat een totaalpakket waarmee je voor elk project de perfecte afmeting, dikte en kleur in huis hebt. Engels Surfaces levert nu meer dan 250 solid surface kleuren waarvan 10 zelfs in 1 op 1 kleurkoppeling in HPL en melamine. Steunend op gerenommeerd kwaliteitsmerken.

Engels Surfaces levert nu meer dan 250 solid surface kleuren waarvan 10 zelfs in 1 op 1 kleurkoppeling in HPL en melamine. (Beeld: www.woodmonkey.be)

 

Daarnaast vind je er het grootste gamma van spoelbakken en lavabo’s in solid surface. Solid surface is een slim composietmateriaal van acryl, mineralen en natuurlijke pigmenten en is als geen ander te thermoformeren. Het vormt een glad, niet-poreus oppervlak en heeft geen zichtbare naden. Het is geschikt voor vele toepassingen en biedt talloze voordelen ten opzichte van conventionele materialen. Architecten en designers zoals Zaha Hadid, Ron Arad en Marcel Wanderes lieten hun creativiteit eerder al los op de mogelijkheden van solid surface.

Engels Surfaces leverde het materiaal voor de typerende VRT-journaaldesk. (Beeld: VRT)

 

De klant staat centraal

Al vier generaties lang, sinds 1927, brengt Engels hoogkwalitatieve producten en materialen tot bij architecten en designers. Met mooie resultaten. Denk maar aan de CM-kantoren, de VRT-journaaldesk, de Bershkagevel in Antwerpen, maar bijvoorbeeld ook vele ziekenhuizen en hun materniteiten.

“Zo staat het Engels Surfaces team elke dag klaar om klanten, maar ook architecten en designers, bij te staan met hun vragen. We organiseren wekelijks opleidingen in het verwerken van solid surface. Die zijn open voor productontwikkelaars, houtverwerkingsbedrijven en schrijnwerkers. Met die permanente vorming houden ze hun productkennis op peil, zodat ze hun klanten een uitstekende service kunt blijven verzekeren”, klinkt het.

Het gladde, niet-poreuze oppervlak vertoont geen zichtbare naden.

 

Voor elk wat wils

Elk project heeft zijn specifieke noden. De merken bij Engels vullen elkaar perfect aan en elk merk heeft zijn specialiteit. “Met AVONITE en de Studio Collection hebben we een prachtige kleurrijke lichtdoorlatende reeks”, lichten ze bij Engels Surfaces toe. “En met GETACORE zijn we zeer sterk in het gamma in drie millimeter. Bovendien houden we vele diensten zoals magazijnen en transportservice in eigen beheer om de kwaliteit van onze service te kunnen waarborgen en een grote voorraad ter beschikking te hebben.”

Het succes van projecten is gekoppeld aan verschillende factoren. Een professional zoekt steeds naar esthetiek, functionaliteit en kwaliteit, die ook op vlak van timing en logistiek aan alle wensen en noden voldoet. Bij Engels Surfaces benaderen ze elk project als een totaalpakket van al deze kenmerken. Om zo een antwoord te bieden op alle behoeftes.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details