NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Elke ruimte scannen met 1 druk op de knop

Elke ruimte scannen met 1 druk op de knop

Met de Leica BLK360 biedt Lasertopo een vernieuwende, handige tool voor de interieurbouw. Met één druk op de knop breng je bijvoorbeeld een keuken rondomrond in beeld, en dit aan een snelheid van 360.000 punten per seconde. Met de bijgeleverde software zet je de data moeiteloos om in een grondplan, een doorsnede of specifieke afmetingen binnen de ruimte.

De tijd dat je als keukenbouwer met een plooimeter aan de slag moest om je werkveld te inventariseren is gelukkig voorbij. Tegenwoordig zijn tal van scanners op de markt als snelle, accurate en efficiënte afstandmeters. Het nieuwste paradepaardje? De BLK serie en de RTC360.

Praktisch in gebruik
Stel je voor: je gaat als aannemer of keukenbouwer op plaatsbezoek voor een nieuw project. In een mum van tijd heb je alle nodige maten. Je verliest dus weinig tijd en hebt de beschikbare ruimte meteen accuraat in beeld. Dat is precies wat de BLK360 doet. Het compacte toestel met een hoogte van 16,5 centimeter en een diameter van 10 centimeter weegt amper één kilogram. Binnen vijf minuten zet het de volledige ruimte om in een gedetailleerde puntenwolk. “Ook in complexe ruimtes, waar bijvoorbeeld vaste constructies of zichtbare leidingen de open ruimte breken”, benadrukt Jochen Delvaeye van Lasertopo. “De gebruiksvriendelijke software maakt de verdere verwerking heel eenvoudig. Je zet de ruimtelijke scan om naar een grondplan of een doorsnede, of haalt specifieke afmetingen uit de overzichtsscan.” 

“Kleine” broertjes
Ook de Leica 3D Disto en de Leica BLK3D blijven het goed doen binnen de interieurbouw. Met de 3D Disto meet je de gewenste x-, y- en z-coördinaten in de ruimte. Deze 3D-maten zet je nadien snel om in bijvoorbeeld een grondplan. “De 3D-Disto wordt vaak gebruikt in de keukenbouw en schrijnwerkerij”, weet Delvaeye. “Voor het meten van onder meer keukenbladen en trappen is dit een heel dankbaar toestel met een hoge nauwkeurigheid. Toch merken we dat de verschuiving naar het volledig scannen van de ruimte, zoals met de BLK360, zich verder doorzet.”

Leica BLK360

Volledige opmetingen van de ruimte binnen een ongekende tijdsspanne van enkele minuten.

Wie niet meteen toe is aan de BLK360 maar wel driedimensionaal wil werken, kan opteren voor de Leica BLK3D. Dit toestel, dat er wat uitziet als een smartphone, maakt gebruik van twee fotolenzen. Op basis van de foto’s berekent het gewenste afstanden, zowel in het vlak als in de diepte. Extra voordeel: je bekijkt afmetingen, indien gewenst, meteen op het toestel. Al wordt er uiteraard ook een softwarelicensie meegeleverd voor de verdere verwerking op de computer. “Bij het verbouwen van een keuken bewijst de BLK 3D zeker zijn nut. Op voor- en na-foto’s zie je eenvoudig wat verplaatst is (leidingen, afvoeren,…), over welke afstand en hoe de nieuwe verhoudingen zijn.”

Leica BLK360

Ruimtes scannen met de BLK360 is kinderspel.

Het “grote” broertje
Wie nog een stap verder wil gaan, vindt zijn gading in de meest revolutionaire scanner voor interieur en constructie. De RTC360 is het paradepaardje onder de scanners. Dit toestel overtreft alle andere toestellen in zijn klasse.  Dankzij de meegeleverde software worden scans op een hele snelle manier verwerkt.  Meerdere ruimtes opmeten, zonder het toestel te moeten inmeten, is uniek in de scanwereld.  Dankzij het gepatenteerd VIS systeem linkt deze scanner de verschillende scans automatisch aan elkaar. Het maken van as-builts of complexe opmetingen voor renovatieprojecten, was nog nooit zo eenvoudig en snel.

Leica BLK360

Met de BLK3D heb je in een oogwenk realtime meetgegevens.

Service en opleiding op maat
Lasertopo onderscheidt zich van anderen door onder andere de unieke, op maat gerealiseerde demonstraties on-site en de deskundige begeleiding na de aankoop. Gaat de klant over tot aankoop of huur, dan kan hij steeds terecht bij één van de drie landmeters van bij Lasertopo.  Geen snelle verkoop, maar doelgericht zoeken naar oplossingen en de klant stap voor stap begeleiden in het volledige traject, geeft een duidelijke meerwaarde en maakt een beduidend verschil met online verkoop.

Leica BLK360

Bijgeleverde software zorgt voor een snelle verwerking.

Technische innovaties worden op de voet gevolgd. Toch blijven ook lasers en de klassieker afstandmeters in het assortiment zitten. “Iedereen die actief is in de interieurbouw vindt toestellen op maat bij ons”, besluit Jochen. “En niet onbelangrijk: met een goede service erbij! Voor elk toestel in ons gamma bieden we bij Lasertopo volledige support. Zo helpen we je als interieurbouwer op elk moment efficiënt en accuraat te werken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details