NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Elke klus een eigen steiger

Elke klus een eigen steiger

Gevelsteigers zijn in meerdere klassen in te delen zoals de Richtlijn steigers aangeeft: lichte steigers conform klasse 2; zware steigers conform klasse 4 en bevoorradingssteigers conform klasse 6. Tevens kan met specifieke hulpmiddelen of onderdelen een aanvullende functie aan de gevelsteiger worden gegeven, zoals uitschuifkortelingen, krimpfoliekapconstructies, consoles, tralieliggers, steigergaas of geheel ingepakt met krimpfolie.

Gevelsteigers

De gevelsteigers in klasse 2 zijn bedoeld voor onderhoudswerkzaamheden aan bouwwerken zoals schilderen, gevelreiniging en kleine reparaties. Gevelsteigers in klasse 4 hebben een grote vloerbelasting bedoeld voor vele doeleinden in de nieuwbouw en ingrijpende renovatie. Deze steigers worden gebruikt als metselsteigers, gevelafbouw, leidekken, restauratie en herstel van gevels, De bevoorradingssteigers in klasse 6 kunnen maximaal tot 600 kg/m2 worden belast. Hierdoor is het mogelijk om pakketten met stenen en andere grote volumes van bouwmaterialen met de kraan op de bevoorradingssteigers te plaatsen. Voor een optimale doorwerksituatie kunnen gevelsteigers met wind reducerend gaas worden bekleed of door het volledig inpakken van gevelsteigers door krimpfolie.

Kamersteigers

Kamersteigers zijn ideaal bij de kleinere projecten in en rondom het huis.  Vouw- of kamersteigers hebben een werkhoogte tot maximaal twaalf meter. Met de verschillende breedtes en een ruime keuze aan extra steigermaterialen wordt een klus zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Voor binnenwerk, bijvoorbeeld het schilderen van een plafond of renovatiewerkzaamheden op hoogte, is het verstandig om gebruik te maken van een kamersteiger. Deze steiger is instelbaar op de perfecte werkhoogte en zorgt ervoor dat u veilig en stabiel staat. Een kamersteiger is gemakkelijk te verplaatsen en eenvoudig op te bergen door zijn vouwsysteem. De steigers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kunnen eventueel later door een steiger opzetstuk worden uitgebreid.
Er zijn voor elke specifieke bouwklus speciale steigers. Van gevelsteigers, rolsteigers, dakkapelsteigers; schoorsteensteigers en vouw of kamersteigers. Gegeven blijft dat het werken op hoogte is, wat extra risico’s met zich meebrengt. Goed materiaal en professionele plaatsing inclusief afrastering is noodzakelijk. Bij hoogten vanaf 2,5 meter gelden specifieke Arbo-eisen inzake de veiligheid van werknemers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details