NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

Elektrische zonwering voor optimaal gebruiksgemak

Zonwering mag niet ontbreken tijdens de zomermaanden. Het houdt de warmte buiten of creëert een aangename schaduwplek op je terras. De afgelopen jaren is elektrische zonwering steeds populairder geworden in Nederland. Deze vorm van zonwering kan op diverse manieren worden bediend en biedt optimaal gebruiksgemak. In het onderstaande artikel lees je meer over de voordelen en mogelijkheden.

Soorten elektrische zonwering

Er zijn diverse soorten zonwering verkrijgbaar met elektrische bediening. Verdiep je van tevoren in de opties en lees alles over zonwering om zo de beste keuze te maken voor jouw woning. Hieronder vind je een korte samenvatting van de meest voorkomende elektrische zonwering:

  • Zonneschermen en knikarmschermen: Dit type zonwering wordt gemonteerd aan de gevel en is perfect om schaduw op je terras of balkon te creëren. Het is compact en je kunt er gemakkelijk onderdoor lopen. Dit type zonwering is het perfecte alternatief voor een parasol.
  • Overkapping en pergola zonwering: Deze zonwering is een zelfdragende constructie die je als lichte terrasoverkapping kunt gebruiken. Je creëert binnen een handomdraai een luxe loungehoek in de tuin.
  • Veranda of serre zonwering: Heb jij een veranda of serre aan de woning? dan kun je het uitbreiden met speciale zonwering. Zo voorkom je dat het fijne zitplekje snel opwarmt in de zomer.

Bedieningsmogelijkheden

Ook op het gebied van bediening zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een muurschakelaar of een handzender. Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan bediening via een app. Hiermee kun je de elektrische zonwering dus op afstand bedienen met je smartphone.

Wind- en klimaatsensoren

Als je wil genieten van luxe en optimaal gebruiksgemak, kun je de elektrische zonwering uitbreiden met sensoren. Voeg een windsensor toe zodat de zonwering automatisch sluit zodra het hard begint te waaien. Zo kun je veel beschadigingen voorkomen. Of kies voor een zonsensor of temperatuursensor zodat het scherm precies op het juiste moment open gaat. Ook als je even niet in de buurt bent.

Voordelen van elektrische zonwering

Het mag duidelijk zijn dat elektrische zonwering vele voordelen heeft. Om het kort samen te vatten:

  • Je kunt de zonwering moeiteloos bedienen, vaak zelfs van een afstand
  • De zonwering is uit te breiden met slimme sensoren
  • Elektrische zonwering is super efficiënt
  • De zonwering zorgt voor verkoeling in de zomer
  • Het is verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren
  • Je kunt de elektrische zonwering geheel op maat laten maken
  • Elektrische zonwering is bovendien een luxueuze toevoeging aan je woning

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details