NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Eindeloos creatief variëren met decoratief plaatmateriaal

Eindeloos creatief variëren met decoratief plaatmateriaal

In de eerste Binnenwerk van dit jaar hadden we reeds het genoegen om kennis te maken met het resultaat van de samensmelting tussen industrie en design. Het Spaanse Finsa vertelde uitgebreid over de unieke samenwerking met het Eindhovense creatief collectief Envisions. Beide bedrijven hebben samen voor roering gezorgd op Salone del Mobile, de Dutch Design Week en Material District, met opzienbarend en kunstzinnig decoratief plaatmateriaal.

Van 4 tot en met 7 juni 2019 kon iedereen opnieuw zijn hart ophalen op Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, waar Finsa wederom acte de présence gaf. Lennert Sieling, marketing- en communicatie verantwoordelijke bij Finsa, vertelt.

Finsa

Ideaal voor decoratief freeswerk.


Structuur met allure
Op Design District werd Fibracolour Tex getoond. Plaatmateriaal met diverse opties in structuur: “We spreken hier over een nieuwe lijn met onder andere cement- en prismastructuren/texturen. Leverbaar als optie op MDF, fineer en melamine. In totaal zijn er zeven structuren beschikbaar. De positieve reacties van de bezoekers aan Design District spraken boekdelen”, zegt Sieling lachend. We leren dat ook het gekleurde MDF in deze structuren geleverd kan worden. “Dat draagt bij aan het eindeloos kunnen variëren met decoratief plaatmateriaal.”

De weg die Finsa ingeslagen is op het gebied van decoratief plaatmateriaal is opmerkelijk en zeer welkom bij interieurontwerpers en -architecten. Wat begon als experimenteel proces, is nu een vaste koers geworden. Sieling: “We hebben met ons decoratieve en gefineerde plaatmateriaal, met de toevoeging van kleuren en meerlaagse platen al laten zien dat we het creatieve proces serieus nemen. Met de toevoeging van Fibracolour Tex voegen we ‘look’ samen met ‘feel’. Dit plaatmateriaal verrijkt het interieur op dusdanige wijze, dat er een maximale impact gecreëerd wordt op de kijker.” 

Finsa

FibraColour Tex Fuji Negro.


Decoratief plaatmateriaal met een extra ‘touch’
Volgens Sieling wordt er ten tijde van dit interview hard gewerkt in Spanje aan een nieuwe, bijzondere toevoeging aan het programma. “Het publiek heeft al kennis kunnen maken met de nieuwe kleuren MDF: rood, blauw, antraciet en geel. Daar wordt nu de unieke en niet eerder geziene Galaxy aan toegevoegd. Zwart MDF met metallic flakes. Door en door zwart met een dynamische glinstering. Zeer decoratief en stijlvol. De platen hebben het formaat 285 cm x 210 centimeter en komen in dikte van 10, 19 en 25 millimeter.”

Finsa

Collage van FibraColour Tex plaatmateriaal.


De eigen stand als visitekaart
“Natuurlijk was onze stand op Design District opgebouwd uit ons eigen plaatmateriaal, er is geen betere manier om onze producten te beleven namelijk. Grote platen, in alle soorten, die je kunt zien én voelen. Het is een sfeervolle opstelling geworden, waarin ook een bar niet mocht ontbreken. Om trouw te blijven aan onze Spaanse roots, trakteerden we de bezoeker op een heerlijk Spaans biertje, uit Galicië, de streek waar Finsa is gehuisvest”, zegt Sieling tot slot.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details