NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
EGGER produceert voor elke spaanplaat een passende kantenband
In 2024 verwelkomt de collectie enkele nieuwe kleuren.

EGGER produceert voor elke spaanplaat een passende kantenband

Spaanplaat of laminaat bestellen en er meteen de bijpassende kantenbanden bij geleverd krijgen? Dat garandeert een naadloos resultaat. Net daar onderscheidt Egger zich van andere leveranciers. De Oostenrijkse groep produceert al sinds 1961 spaanplaten in het hart van Europa. Vandaag bedienen ze klanten in de meubel- en houtindustrie vanuit 21 vestigingen in elf landen wereldwijd. Cedric Goesaert, marketingspecialist sales voor de Benelux, vertelt hoe een internationaal familiebedrijf als EGGER de trends op de markt blijft volgen. 

Een goed passende kantenband is essentieel voor de afwerking van hoogwaardig meubilair. Of het nu om een meubel op maat, een keuken of badkamerkasten gaat. Een bedrijf dat bijna tien miljoen vierkante meter aan spaanplaten per jaar produceert, doet er dus goed aan om ook kwalitatieve kantenbanden aan te bieden. Met hun eigen productiesite in Gebze in Turkije houdt EGGER de productie integraal in eigen handen. Zo hebben ze controle over de samenstelling, kleur en kwaliteit van hun kantenbanden. Elk soort plaat heeft bij EGGER een passende afwerking.

Voor groothandel en industrie

“Met EGGER bedienen we in België twee soorten klanten”, legt marketingspecialist Cedric Goesaert uit. “Enerzijds leveren we spaanplaten, laminaat en kantenbanden aan onze dealer in Belgie, Bouttens, een specialist in decoratief en constructief plaatmateriaal in Kuurne. Zij versnijden het materiaal en verkopen het verder aan bijvoorbeeld schrijnwerkers en meubelbouwers. Anderzijds staan we ook rechtstreeks in contact met industrieklanten. Denk aan badkamer- en keukenbouwers. Tijdens en na de pandemie was het moeilijk de vraag bij te houden: iedereen wou plots nieuw meubilair waardoor producenten overbevraagd waren. Mensen begonnen zelfs te hamsteren. Vandaag is die grote drukte voorbij en kan er weer geleverd worden als vanouds.” 

Dat de kantenbanden verkrijgbaar zijn in bij elkaar passende decors en structuren is een grote plus voor klanten. De banden zijn bovendien niet enkel visueel maar ook haptisch afgestemd op de kleuren en structuren in het aanbod. Ze voelen met andere woorden hetzelfde aan. Daarbovenop is er bij EGGER ook een ruime keuze aan diktes en breedtes, en zijn de banden leverbaar op rol. Zo kunnen groothandels zelf op maat versnijden wat overproductie en restafval vermindert.

Met hun eigen productiesite in Gebze in Turkije houdt EGGER de productie integraal in eigen handen.

Zachte kleuren en naadloze overgang

De EGGER Decoratieve Collectie bestaat uit een 200-tal verschillende kleuren voor plaatwerk. Met een ruim aantal afwerkingen voor de kantenbanden, is er voor elk product wel een passende band te vinden. De collectie volgt de heersende trends in interieur. Zo verlaten er in 2024 een aantal decors het gamma en komen er ook nieuwe bij. Cedric: “De populariteit van felle kleuren is sterk verminderd en er is vooral vraag naar zachtere kleuren, zowel voor plaatwerk als kantenbanden. Die evolutie toont zich in de Decoratieve Collectie die we in 2024 lanceren.”

Naast kleuren zijn er ook trends in de afwerking van de kantenbanden. “Bij EGGER hebben we dertig beschikbare structuren. Vooral de matte, anti-fingerprint afwerking van decoratieve platen wint aan populariteit”, stipt Cedric aan. “In hetzelfde plaatje past het belang dat klanten vandaag hechten aan onzichtbare naden. De mooie overloop van plaat naar kantenband is cruciaal, dus je mag het verschil tussen plaat en kantenband niet zien. Net daarom is het zo’n groot voordeel om beide bij dezelfde leverancier aan te kopen. Wij garanderen dat de naad zo onzichtbaar mogelijk is.” Door verschillende verwerkingstechnologieën te gebruiken (Hotair, Laser, NIR) kan Egger zowel het design als de beschermende functie van de kantenband verbeteren.     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details