NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Efficiëntie en kwaliteit dankzij spuitcabine
Om de ruimte optimaal te benutten, werd de inblaasgroep bovenop de cabine geplaatst..

Efficiëntie en kwaliteit dankzij spuitcabine

Vandaar dat schrijnwerker/meubelmaker Mathieu Delmotte van bvba Delmotte Mathieu en Matthieu Uyttendaele van schildersbedrijf Matdeco besloten om de krachten te bundelen. Omdat ze met efficiëntie en vakmanschap het verschil willen maken, investeerde het duo dit jaar in een volwaardige spuit- en droogcabine van Belmeko.

Tekst: Els Jonckheere Beeld: MATco

De nieuwe firma kreeg de naam MATco: een verwijzing naar de voornamen van de oprichters, maar ook de afkorting van Maatwerk, Afwerking en Totaalconcept. “Wij streven ernaar om binnen het overeengekomen budget maximaal tegemoet te komen aan de wensen van de klant”, legt Matthieu Uyttendaele uit. “We combineren topkwaliteit met een minimale doorlooptijd en hinder voor de klant. Daarom investeerden we dit jaar al in een volautomatische opdeelzaag, een vijfassige CNC-machine en zelfs een state of the art spuitcabine. Deze laatste werd geleverd door Belmeko dat qua kennis, concept en informatieverlening met kop en schouders boven de concurrentie uitstak. Deze firma vertrekt namelijk vanuit de wensen en behoeften van de klant om vervolgens een maatoplossing te ontwikkelen: een aanpak die ook wij met MATco hanteren. Het resultaat mag er zijn. Niet alleen laat de spuitcabine toe om erg snel en efficiënt te werken, ook de kwaliteit van het lakwerk is optimaal.”

De spuitcabine laat toe om allerlei soorten werkstukken uiterst vlot, efficiënt en zuinig te verwerken volgens de hoogste kwaliteitseisen.

Voor een perfect lakresultaat

De keuze viel op een gesloten spuitcabine met aparte gasgestookte inblaasverwarmingsgroep en afzuiginstallatie. Hans Catry, verkoopsingenieur van Belmeko: “De ingeblazen lucht wordt maximaal gefilterd en verwarmd tot de perfecte spuittemperatuur van 20 graden. Aangezien er tussen de spuitcabine en het werkatelier geen drukverschil is, wordt stofoverdracht vermeden. Belmeko bouwde de installatie op maat tussen de kolommen van het pand. De inblaasgroep werd bovenop de cabine geplaatst, tussen de spanten van het dak. Zo hebben we elke vierkante centimeter van de ruimte optimaal benut.” “De spuitcabine laat toe om allerlei soorten werkstukken uiterst vlot, efficiënt en zuinig te verwerken volgens de hoogste kwaliteitseisen,” vervolgt Matthieu Uyttendaele. “Vandaar dat we een lakservice voor derden hebben opgezet: schilders, meubelmakers, schrijnwerkers en zelfs particulieren kunnen bij ons hun stukken laten behandelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details