NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Eenvoudige oplossingen voor complexe uitdagingen

Eenvoudige oplossingen voor complexe uitdagingen

Interieurbouw is een marktsegment dat voortdrijft op innovatie en esthetiek. Een speler die beide perfect weet te combineren, is Häfele. Deze groothandel profileert zich op de markt met een assortiment dat meubelmakers, interieurinrichters en schrijnwerkers toelaat om hun realisaties naar een hoger niveau te brengen. Ook de eigen merken vallen bijzonder goed in de smaak. En dat is niet verbazingwekkend, want in deze producten combineert Häfele een gezonde portie creativiteit met een betaalbaar prijskaartje.

Van meubel- en bouwbeslag over elektronische sluitsystemen tot verlichting en soundsystemen in meubels: Häfele is van vele markten thuis. De firma kan zelfs als de grondlegger van smart furniture worden beschouwd. Aandacht voor functionaliteit, materialenkwaliteit, markttrends en de behoeften van de klant resulteerde in een wereldwijd succes. “Met 50.000 artikelen in voorraad kunnen we elke klant bijna letterlijk op zijn wenken bedienen”, aldus Frederic Versluys, marketingmanager van Häfele Belgium. “Doorheen de jaren hebben we zelfs eigen merken ontwikkeld om de hiaten in de markt te vullen. Deze producten kennen een groot succes en claimen een steeds groter volume binnen onze afzet. Vandaar dat we blijven investeren in een verdere innovatieve uitbouw van dit assortiment.”

Het Free-klepbeslag combineert een optimale benutting van de ruimte, fluisterzachte demping en een perfecte afstemming op elk front. (Beeld: www.studio-khf.de)

 

Slim verlichten

Met Loox ontwikkelde Häfele een interessant gamma ledoplossingen voor zowel functionele als sfeerverlichting in ruimtes en meubels. “Vandaag lanceren we de vijfde generatie van dit succesvolle huismerk”, zegt Frederic Versluys. “Het zijn stuk voor stuk slimme producten die via de smartphone of draadloze schakelaars worden bediend. Deze laatste kunnen met magneten of lijmpatches aan de muur worden gekleefd, wat natuurlijk bijzonder interessant is bij interieuraanpassingen. Wie graag deze oplossingen gedemonstreerd ziet, kan terecht in onze gloednieuwe showroom waar we een volledige lichtstudio integreerden.”

De vijfde generatie van Loox omvat een reeks slimme producten die via de smartphone of draadloze schakelaars kunnen worden bediend.

 

Creatief met klepbeslag

Sinds jaar en dag is Häfele ook een vernieuwer in het domein van beslag. Met het Free-klepbeslag bestendigt ze deze reputatie op uitstekende wijze. Dit inhouse ontwikkelde assortiment combineert een optimale benutting van de ruimte, fluisterzachte demping en een perfecte afstemming op elk front. “Zelfs zware kleppen tot 15 kilogram worden zo licht als een veertje bediend”, aldus Frederic Versluys. “Vandaar dat deze lijn erg geschikt is voor de grotere wandmeubels. De intelligente kinematica en geoptimaliseerde bewegingsgeometrie van de beslagonderdelen maken smalle en meer sobere vormen mogelijk. We leveren dan ook moderne, kleinere designoplossingen, eventueel zelfs met toegangsbeveiliging of elektrische aandrijving. Extra voordeel is dat de Free dankzij de stiften en voorgemonteerde euroschroeven uiterst snel en gemakkelijk te monteren valt.”

Versatile is een veelzijdig, flexibel en esthetisch rek- en kastsysteem dat gemakkelijk modulair kan worden samengesteld.

 

Flexibel met Versatile

Openheid is de term die de huidige interieurs typeert. En dit gaat ver: steeds vaker wordt bewust voor open kasten gekozen. Häfele besloot op deze trend in te spelen met een eigen ontwikkeld product. Als basis werd Dresscode genomen, het systeem dat de firma eerder voor de inrichting van dressings lanceerde. Productmanager Wim Mangodt legt uit: “Versatile is een veelzijdig, flexibel en esthetisch rek- en kastsysteem dat gemakkelijk modulair kan worden samengesteld. Met duidelijke lijnen creëert dit gamma een overtuigende openheid en transparantie in elke woonruimte. De oplossingen kunnen worden toegepast als ruimteverdeler, zichtafscherming, vormgevingselement, wand- of niselement en zelfs winkelinrichting. Dankzij de vele verschillende montagemogelijkheden valt de Versatile harmonieus in elke omgeving te integreren. Wie op sfeervlak nog een stapje verder wil gaan, kan ervoor kiezen om Loox ledstrips op verschillende posities in het aluminium profiel te bevestigen.”

Ergonomisch en efficiënt

Last but not least zijn er interessante vernieuwingen binnen het Axilo gamma van systemen met afstelbare sokkelvoeten. Sinds de introductie van de allerlaagste sokkelvoethoogte van 35 millimeter kwam er een afstandsring en ook een inzetstuk ter bescherming van kwetsbare vloeroppervlakken. Daarnaast introduceerde Häfele een isolatieschijf die de overdracht van geluid en trillingen naar de vloer vermindert. Frederic Versluys: “Axilo zal met deze interessante toevoegingen nog verder de sterkte van Häfele als producent van slimme oplossingen kunnen onderlijnen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details