NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een wind van vernieuwing

Een wind van vernieuwing

Dat het jaar 2020 niet verloopt zoals verwacht, is een understatement van jewelste. De Optimat Group, moederbedrijf van Vens & Thiers in België en Klikla in Nederland, zette een ware vernieuwingsronde in en trok deze onverminderd door tijdens de lockdown en in andere coronamaatregelen.

Het lijstje vernieuwingen oogt impressionant en toch starten we de opsomming ervan met een ongewijzigde doelstelling. De klanten ontzorgen en hen toelaten in de best mogelijke omstandigheden hun kernactiviteiten te ontplooien blijft namelijk de doelstelling van de gehele Optimat Group. “Met machines van topkwaliteit, aangevuld met de beste software, laten we hen toe topprestaties af te leveren”, klinkt het. “In ons Innovation Center, dat trouwens grondig vernieuwd werd, leiden we operatoren op zodat ze probleemloos met onze oplossingen aan de slag kunnen gaan. Onze slagzin is vanaf nu ‘we optimize your woodflow’.”

OPTIMAT_GROUP_Logo_01

Kwalitatieve software en kwalitatieve machines zijn nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

 

Analyse op maat

Elke investering vraagt om een juiste analyse. Het is een huizenhoog cliché, maar daarom is het niet minder waar dat elke oplossing een gepersonaliseerde aanpak vereist aangezien elke situatie anders is. En daarom is goed luisteren naar de klant een absolute must. Een persoonlijke aanpak, in ons Innovation Center of op locatie, en gerichte demo’s helpen om tot het gewenste eindresultaat te komen: een juiste investering op maat van de klant en perfect aangepast aan een constant evoluerende sector.

OPTIMAT_GROUP_Logo_01

Optimat Group: “Productiestilstand is uit den boze!”

 

Automatisering als hefboom

Henri Ford wist het al. Wie niet investeert in de noodzakelijke automatisering zal uiteindelijk meer betalen en dezelfde mogelijkheden niet hebben. Hij introduceerde de lopende band in zijn autofabriek en schreef geschiedenis. “Ook in onze sector is automatisering zo belangrijk”, benadrukt men bij de Optimat Group. “Mankracht is schaars en alles wat door geautomatiseerde processen kan worden overgenomen, geeft ruimte aan de werknemer om meer gespecialiseerd werk uit te voeren. Zo halen werkgevers het maximale uit hun bedrijf. Bij de Optimat Group zijn we steeds pionier geweest in automatisatieprocessen en robotisering en we willen dat ook blijven. Innovatie door automatisering zit in ons DNA. Ook het belang van de juiste software onderkennen we als geen ander. Meer zelfs, we hebben ons eigen softwarehuis met een volledig softwareteam dat ook andere fabrikanten aanstuurt.”

OPTIMAT_GROUP_Logo_01

Optimat Group: “We geloven rotsvast in de mogelijkheden van een uitgebreide automatisering.”

 

Positieve noot

In de kroniek van het jaar 2020 staat bij de Optimat Group naast de wereldwijde pandemie ook een grote vernieuwingsronde geboekstaafd. Deze werd volledig doorlopen ondanks de lockdown en andere coronamaatregelen. Een nieuwe huisstijl, een nieuw logo en de hierboven genoemde nieuwe slogan werden gekoppeld aan een nieuwe corporate brochure en, sinds kort, een totaal vernieuwde website. Voeg daarbij het heringerichte Innovation Center en je mag gerust spreken van een totale vernieuwingsronde. “En dat Innovation Center gaan we, rekening houdende met de geldende maatregelen, plechtig inhuldigen”, horen we bij de Optimat Group. “Onder het motto ‘Iedereen VIP’ organiseren we van 28 tot en met 31 oktober onze Innovation Days. Iedereen is welkom, de praktische uitwerking delen we ten gepasten tijde mee. Zo breien we alvast een positieve noot aan een heel speciaal jaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details