NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een veilige werkomgeving komt bij jou toch ook op de eerste plaats?
De HAND GUARD is de veiligste formaatzaag ter wereld. Het optische detectiesysteem is uitgerust met twee camera’s.

Een veilige werkomgeving komt bij jou toch ook op de eerste plaats?

Kwaliteit en snelheid zijn uitermate belangrijk in de hedendaagse maakindustrie. Dat geldt ook voor interieurbouwers, keukenbouwers, kastenmakers, schrijnwerkers en andere houtverwerkende bedrijven. Toch moet de veiligheid van de werknemer steeds op de eerste plaats komen. 

We weten allemaal dat het bij het werken met zaagmachines vaker fout durft te gaan. Daarom ontwikkelde de Duitse specialist Altendorf, de uitvinder van de formaatzaag, met de HAND GUARD Singleflex en Twinflex de veiligste machines ter wereld. Ze omvatten een uniek optisch detectiesysteem met twee camera’s, dat reageert voor er contact is en zo de handen beschermt.

Innovatief optisch detectiesysteem

“Intussen zijn er verschillende varianten van veilige formaatzagen op de markt, zoals een capacitief systeem. Het grote verschil zit in het detectiesysteem. De ingenieurs van Altendorf zijn op zoek gegaan naar een oplossing, waarbij de machine reageert vooraleer er enig contact is. Met de HAND GUARD Singleflex en Twinflex formaatzagen zijn ze alvast met verve in die missie geslaagd”, vertelt bestuurder Werner Kennes van verdeler Noblesse Benelux. “Deze zaagmachines, respectievelijk enkelzijdig of in beide richtingen 46 graden schuin verstelbaar, omvatten het enige optische detectiesysteem ter wereld dat uitgerust is met twee camera’s.”

Die camera’s scannen een groot gebied rond het zaagblad. Het systeem berekent de positie van de hand en de snelheid van beweging, waardoor het dus ook getriggerd kan worden als de hand ver van het zaagblad verwijderd is. Zodra een hand te dicht bij de zaag komt, verdwijnt de zaaggroep onmiddellijk onder de zaagwagen, zonder schade aan machine of werkstukken. Na het resetten, kan je onmiddellijk terug aan de slag, zonder tijdverlies. De handen van de operator blijven altijd beschermd, zelfs met handschoenen, zonder met het zaagblad in contact te komen.

De HAND GUARD kan alle materialen verzagen: plaatmateriaal en massief hout (droog of nat), maar ook kunststof en aluminium. Deze formaatzagen worden gekenmerkt door uiterst nauwkeurige zaagsneden, lage trillingen en een ongekende onderhoudsvriendelijkheid. Ze worden ook geleverd met een 12 inch touchscreen op ooghoogte en een gebruiksvriendelijke ElmoDrive-sturing, wat het werken nog efficiënter en gebruiksvriendelijker maakt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details