NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
“Een totaalprogramma om “u” tegen te zeggen”
Mat zwarte aluminium kaderdeuren, op maat gemaakt in hoogte en breedte, met een zelf te kiezen aantal verdelingen en met een zelf te kiezen type glas. (Beeld: Liesbet Goetschalckx)

“Een totaalprogramma om “u” tegen te zeggen”

Een groothandelaar in meubelbeslag en meubelonderdelen, dat is het in Grobbendonk gevestigde Du Pont. “Iedereen die professioneel hout verwerkt, van interieurbouwer tot keukenfabrikant en van schrijnwerker tot meubelfabriek, kan bij ons terecht voor een uitgebreid basisprogramma materialen vanuit de hele wereld”, klinkt het trots bij Du Pont.

We spreken met zaakvoerder Alain Leyssens in het nieuwe pand in Grobbendonk waar Du Pont recent naartoe verhuisde. “Een teken dat onze manier van werken en denken wel aanslaat bij onze klanten”, aldus een trotse Leyssens. “Sinds de oprichting door Dhr. Du Pont groeide de handel in meubelbeslag continu. Het jaar 2000 is een mijlpaal binnen de firma. Dhr. Du Pont ging op pensioen en ik nam de zaak over. Tegelijkertijd breidden we het assortiment snel uit om tot een totaalaanbod door te groeien. De bestaande magazijnen werden almaar uitgebreid, tot er in Pulderbos geen ruimte meer was. Nu zijn we verhuisd naar onze nieuwe stek in Grobbendonk waar we verder kunnen bouwen aan onze groeiplannen.”

Zelf bouwen

De verhuis van Pulderbos naar Grobbendonk is goed en wel achter de rug, alle werknemers vinden stilaan hun draai in de moderne gebouwen van Du Pont en ook de showroom is ondertussen bijna helemaal wat die moet zijn. “Al is een showroom natuurlijk altijd wat in beweging”, verduidelijkt Leyssens. “Nieuwe zaken vinden hun plekje terwijl andere producten daarom genoodzaakt zijn hun plaatsje af te staan. Bovendien bouwen we onze showroom steeds zelf. En dat mag je letterlijk nemen. Onze werknemers en vertegenwoordigers steken de handen uit de mouwen en gaan zelf aan de slag. Zo leren ze hands-on de nieuwkomers kennen, botsen ze op eventuele situaties die op een werf ook kunnen voorvallen en leren ze vooral meteen ook hoe ze deze moeten oplossen. Zeer handig wanneer een klant belt met die situatie. Eventuele handige weetjes in verband met de producten zijn zo aangeleerd uit eerste hand. En ook onze zelf ontwikkelde nieuwkomers binnen Darby Doors onderwerpen we op die manier aan een eerste test. Prototypes bouwen, installeren en testen. Dit deden we bijvoorbeeld met een handsfree deur die we uitgebreid hebben getest tijdens de voorbije Open Bedrijvendag. Nog wat finetunen en details afwerken en die komt in productie. Hou zeker onze berichtgeving hierrond in de gaten.”

Meest recente toevoeging aan het gamma van Darby Doors, de mogelijkheid om ook voor witte profielen te kiezen.

Eigen productie

Darby Doors, de naam is gevallen. Want wie Du Pont zegt, denkt naast het uitgebreid programma meubelbeslag automatisch ook aan Darby Doors. “Steellook ramen en deuren zijn helemaal in en we twijfelden dan ook niet om meteen mee op de kar te springen”, aldus Leyssens. “Meer zelfs, we creëerden een maatwerkprogramma dat ongetwijfeld het uitzicht van een keuken, badkamer of slaapkamer mee bepaalt. Matzwarte aluminium kaderdeuren, op maat gemaakt in hoogte en breedte, met een zelf te kiezen aantal verdelingen en met een zelf te kiezen type glas. Heel recent voegden we ook witte profielen toe die de limieten van de steellook verleggen en de creativiteit verder alle kansen geeft.

Service prioritair

Leyssens: “Als groothandelaar in meubelbeslag hechten we enorm veel belang aan een adequate service. Naast het uitgebreide voorraadprogramma en het maatwerk met Darby Doors rekenen we daar zeker ook de eigen leverdienst met vier bestelwagens bij. Deze is steeds gratis, hoe groot of klein de levering ook is. Ook de snelle introductie van nieuwigheden, het duidelijk bewaken van de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en zeker ook de technische ondersteuning bij eventuele vragen of problemen mogen niet ontbreken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details