NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een totaalaanbod voor de interieurbouwer

Een totaalaanbod voor de interieurbouwer

Al meer dan 90 jaar ondersteunt LMC de professionele meubelmaker en interieurbouwer. Vandaag bieden ze meer dan 10.000 productreferenties in functioneel meubel- en interieurbeslag. Samen met de grootste merken selecteren ze de beste producten die ze leveren aan de beste prijs. Hun eigen merken, Optima en Natural Wood, vullen dat aanbod mooi aan met maatwerk en kwalitatieve wandpanelen. Op Prowood 2018 konden bezoekers volop alle nieuwigheden ontdekken. 

Zwart op Prowood
Voor LMC was Prowood echt een succes. Philip Maljers, General Manager Benelux: “We hadden op onze beursstand een continue instroom van bezoekers, met soms zelfs heel drukke piekmomenten. Dan is het natuurlijk alle hens aan dek. Gelukkig stonden we ook met meer mensen op de stand dan op de vorige editie. Onze beursstand werd specifiek ontworpen om interactie met de klant te stimuleren. De meeste van onze producten waren opgeborgen in laden. In functie van concrete vragen konden we het juiste product tonen. Een beurs als Prowood levert heel wat op voor ons. De weken en zelfs maanden erna is het merkelijk drukker.”

Zoals bij heel wat standhouders op Prowood, lag ook bij LMC de nadruk op zwarte producten. Philip Maljers: “Er blijft enorm veel vraag naar zwart, zowel voor volledige kastdeuren bijvoorbeeld, als voor hier en daar een accent. Wij verwachten dat zwart in het interieur nog wel een tiental jaar een trend zal blijven.”

Natural Wood
“Wij verwachten dat zwart in het interieur nog wel een tiental jaar een trend zal blijven.”

Eigen merken
Naast de verdeling van topproducten van andere merken, heeft LMC ook eigen merken. Zo ondersteunt Optima, de pionier en specialist in halffabrikaten voor maatwerk, al 15 jaar de interieurvakman. Er is een ruim aanbod: voorgemonteerde laden en ladefronten, werkbladen, alu structuren, verlichting.

Natural Wood is dan weer de specialist in wandpanelen. De ‘Wooden Walls’ zijn massieve wandpanelen met verschillende nuances in gerecycleerde eik, populier- en notenhout … Philip Maljers: “Je kan er heel mooie wanden mee creëren en zo de natuur van buiten naar binnen brengen. Voor wie het wat specialer mag zijn, hebben we onze Taïga-wand, van gemummificeerd mos. Deze lichtgroene of donkergroene wand haalt het vocht uit de lucht, heeft dus geen wortels, en behoudt 10 jaar zijn kleur. Een echte eyecatcher.”

Voor fans van de industriële look zijn er ook wandpanelen met een beton-uitstraling: Light Beton. Het zijn mdf-panelen met een toplaag, een granulaat van cement en kunststof, die maar liefst 90% lichter zijn dan echt beton.

Natural Wood
Naast de massief houten wandpanelen ‘Wooden Walls’, is er ook de Taïga-wand van gemummificeerd mos, voor wie het wat specialer mag zijn.

Alles voor het moderne kantoor
LMC liet op de beurs ook enkele kantooroplossingen zien. Ook voor kantoren is zwart een trend, maar daarnaast ligt de focus op connectiviteit en ergonomie. Philip Maljers: “Ik denk bijvoorbeeld aan de oplaadmogelijkheden voor smartphones via inductie. Zo heb je geen kabeltjes meer nodig. We bieden ook modulaire componenten aan, waar je verschillende stopcontacten, netwerkkabels, USB-ingangen in kwijt kan. Ergonomisch werken wordt steeds belangrijker. We hebben in ons aanbod onder andere elektrisch verstelbare bureau-onderstellen, om een standing desk te creëren, en schermdragers, die toelaten je scherm of schermen helemaal naar wens te positioneren. Zo spelen we continu in op de wensen van de markt.”   

Tekst: Charlotte Fouquet   Beeld: LMC

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details