NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een technologisch huzarenstukje in HPL
Unilin Panels zit aan het stuur tijdens het volledige productieproces, van papier tot plaat.

Een technologisch huzarenstukje in HPL

High Pressure Laminate of HPL vindt zijn oorsprong in bakeliet, de synthetische kunststof bekend voor zijn hittebestendigheid en elektrisch isolatievermogen. Vandaag is het veelzijdige materiaal niet meer weg te denken uit de interieurwereld. En dus ook niet uit Oostrozebeke, waar Unilin Panels niet enkel gemelamineerd plaatmateriaal produceert, maar ook HPL-platen van de allerhoogste kwaliteit.

“We zitten aan het stuur tijdens het volledige productieproces, van papier tot plaat”, vertelt Johnny Maris, productmanager HPL bij Unilin Panels. “HPL is een composietmateriaal dat bestaat uit kraft- en decorpapier. We impregneren het met harsen en vervolgens persen we de geïmpregneerde papiervellen onder hoge druk en temperatuur samen tot homogene decoratieve platen met een gesloten structuur. Dat we alles inhouse doen, laat ons toe om het maximale uit dit product te halen. Op technisch en op esthetisch vlak.” 

Zo is Unilin HPL zeer kras- en slijtresistent en stootvast door de sterke kern. Vanaf 2022 lanceert de producent standaard ook antivirale en antibacteriële oppervlaktes voor vochtige ruimtes zoals badkamers en voor plekken met strenge hygiënevoorschriften zoals zorgomgevingen. Het volledige HPL-assortiment is bovendien beschikbaar in perfecte kleurkoppeling met gemelamineerde platen en kantenband.

Unilin Panels zijn trusted advisors die interieurprofessionals bij hun projecten begeleiden en advies op maat geven.

Designgedreven technologie

In 2015 bracht Unilin Panels als eerste HPL met synchroonstructuur, een structuur die perfect aansluit op het design, op de markt. Deze keer verlegt het opnieuw zijn grenzen. Johnny: “We perfectioneerden de look-and-feel van echte eik in onze nieuwe Unilin Master Oak-designs. De unieke tekening en matte uitvoering bieden een luxueuze uitstraling. Tel daar de buitengewone performantie van decoratief HPL-plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat echte eik meesterlijk overstijgt. Het is het resultaat van onze passie voor mooie dingen en het slim gebruik van verschillende gepatenteerde technologieën.”

Partner met totaaloplossingen 

Het brede HPL-assortiment is combineerbaar met verschillende dragerplaten, zoals mdf- en spaanplaat. Het is beschikbaar in verschillende varianten met specifieke kwaliteiten waaronder vochtwerend, brandvertragend, formaldehydevrij. De lijst van mogelijke toepassingen is lang. Denk maar aan wanden, tafelbladen, meubilair en binnendeuren. Johnny: “Met de toevoeging van HPL is Unilin Panels een echte one-stop-shop voor interieurprojecten in verschillende omgevingen: kantoren, woonzorgcentra, scholen, hotels, laboruimtes, ziekenhuizen, …”

Unilin HPL is zeer kras- en slijtresistent en stootvast door de sterke kern.

Persoonlijke adviseur

Unilin Panels doet meer dan produceren alleen: “Wij zijn trusted advisors die interieurprofessionals bij hun projecten begeleiden en advies op maat geven”, verduidelijkt Johnny. “Onze diepgaande vakkennis – gekoppeld aan een ruim aanbod aan decoratief plaatmateriaal zoals HPL-platen, gemelamineerd plaatmateriaal en decoratieve mdf – maakt ons echt uniek. Met een hart voor excellent productdesign en uitmuntende dienstverlening zoeken we op elke vraag het beste antwoord.” 

En vanaf 2022 voegt Unilin Panels er nog compact HPL (volkunststof) en wit in de massa gekleurde coloured core compact HPL aan toe. Net zoals elk product uit het HPL-assortiment heeft compact HPL een antiviraal en -bacterieel oppervlak. De brede waaier aan designs biedt bovendien een enorme keuzevrijheid. Heb je een eigen ontwerp? Ook dat is mogelijk door de digital printing service van Unilin Panels. Wordt vervolgd in 2022.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details