NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een passende kantenband voor elke plaat

Een passende kantenband voor elke plaat

Meubelmakers en keukenbouwers die vakmanschap hoog in het vaandel dragen, zweren bij goed afgewerkt plaatmateriaal. Ze hebben oog voor alle details, dus ook voor de kantenband. En gelijk hebben ze want het kleinste probleem met kleur- en maatafwijking of kleurvastheid heeft een gigantische impact op het eindresultaat. Kavec speelt hierop in met een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit. 

kavec-5-kopieren

Indien er geen honderd procent passende kleur voorhanden is, produceert G+K Profil deze op maat, zonder extra kosten en onafhankelijk van de hoeveelheid die wordt besteld.

 

Toen Erwin Jacobs en Raf Schreurs in 2013 het kantenbandbedrijf Kavec uit Bocholt overnamen, was er geen discussie over welke koers ze zouden varen. “Hoge kwaliteit, snelle levering en excellente service waren en zijn nog steeds de pijlers waarop ons bedrijf steunt”, vertelt Erwin Jacobs. “Het blijken de juiste fundamenten te zijn want Kavec kent al jaren een sterke groei. Steeds meer groothandels in België kiezen er bewust voor om met ons in zee te gaan. Ook de directe verkoop aan meubelmakers en keukenbouwers zit sterk in de lift: het gevolg van onze gebruiksvriendelijke en overzichtelijke e-shop en gegarandeerde levering binnen de 24 uur. Wie voor 15 uur online een bestelling plaatst, kan erop rekenen dat we er alles aan doen om de kantenband de volgende dag te leveren. Hierbij maken we geen onderscheid tussen grote of kleine bestellingen: iedereen krijgt dezelfde service. Dat we zo kort op de bal spelen, heeft alles te maken met onze continu toenemende opslagcapaciteit. De klantspecifieke voorraden worden in Oudsbergen aangehouden, waar we vandaag al uit meer dan duizend kleuren kunnen putten.”

kavec-1-kopieren

Wie voor 15 uur online een bestelling plaatst, kan er op rekenen dat Kavec de kantenband de volgende dag levert.

 

Duitse kwaliteit met troeven

Om de klanten de beste kwaliteit te garanderen, heeft Kavec altijd ingezet op een partnership met G+K Profil. “Dit Duitse familiebedrijf is een krak in zijn domein”, legt Erwin Jacobs uit. “Je rekent er steevast op topproducten die perfect op de evoluties in de markt inspelen. Het is een van de weinige fabrikanten die de kantenbanden voorgespannen aanbiedt. Ze staan een beetje bol, waardoor een perfecte aansluiting op de plaat en een minimale naad zijn gewaarborgd. Ook interessant is dat de kantenbanden van G+H Profil slechts een uiterst beperkt gehalte sterol bevatten, wat positief nieuws is voor de gezondheid van de gebruikers en van de natuur in het algemeen. Maar ook technisch is dat een voordeel. Het lagere sterolgehalte zorgt namelijk voor een langere standtijd van de freesmessen op de kantenlijmer.”

kavec-15-kopieren

De klantspecifieke voorraden worden in Oudsbergen aangehouden, waar Kavec al uit meer dan duizend kleuren
kan putten.

 

Op elke kleurenvraag een antwoord

Een groot pluspunt is dat de kanten van G+K Profiel gegarandeerd langer maatvast zijn door de toevoeging van extra kleurpigment. Bovendien is de kleur van de onderbouw perfect op die van de toplaag afgestemd. “Het resultaat is een mooi freesbeeld waardoor de kans op lichte boorden bij het frezen bijna volledig wordt geëlimineerd. Ook ongelukkige beschadigingen vallen niet op”, vertelt Erwin Jacobs. “Ik wil er graag nog op wijzen dat wij en onze leverancier de trends op de voet volgen. Komt een nieuw gamma plaatmateriaal op de markt dan zorgen we meteen voor een gepaste kantenband. Indien er geen honderd procent passende kleur voorhanden is, zal G+K Profil deze op maat produceren. Zonder extra kosten en onafhankelijk van de hoeveelheid die wordt besteld. De formule wordt bijgehouden, zodat klanten zelfs jaren later nog steeds diezelfde kantenband kunnen bijbestellen. Wie met Kavec in zee gaat, rekent op een engagement op lange termijn waarbij optimale service en kwaliteit altijd centraal staan. Tot slot wil ik nog meegeven dat we sinds kort ook de Riepe reinigingsmiddelen en lijmen van Jowat verdelen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details