NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Eén partner voor complete digitalisering van bedrijfsprocessen
Nico Van Colen is de bedrijfsleider van de RAS Group.

Eén partner voor complete digitalisering van bedrijfsprocessen

Software en machinegerelateerde diensten: alles merkonafhankelijk

Ook in de houtverwerkende industrie wordt volop de stap gezet naar digitalisering van bedrijfsprocessen. Bedrijven doen het best een beroep op een specialist om hen daarbij te ondersteunen. RAS is zo’n bedrijf dat met hoogwaardige softwareproducten een digitale totaaloplossing biedt. Bovendien onderscheidt het softwarehuis uit Kortrijk zich door de affiniteit met machines. Product-consultancy, advies in workflow en machinekennis zijn hun troeven om de productie van elke houtverwerker efficiënter te maken en de winstmarge te verhogen. En dat alles machine-merkonafhankelijk.

Via iX Scout van Imos kan men in het atelier en op de bouwplaats papierloos werken. (Beeld: Jurgen Casselman)

“Net als in andere sectoren stijgt bij houtverwerkende bedrijven de vraag naar digitalisering. Verschillende softwarehuizen concentreren zich vaak te veel op de softwarepakketten zelf en beheersen niet altijd de link naar de machines”, stelt Nico Van Colen, bedrijfsleider bij RAS. “Ons team kan de correcte softwareproducten aanbieden en beheerst ook de communicatie met de machines en de hardware. We zijn bovendien niet merkafhankelijk, waardoor elke houtverwerker bij ons terecht kan voor een digitale totaaloplossing op maat.”

Imos iX-NET laat partners en klanten toe om via een eenvoudige configurator online te bestellen.

Softwareproducten op maat

RAS telt zeven experts, maar zoekt meerdere nieuwe medewerkers om hun activiteiten in de Benelux verder uit te bouwen, vanuit vestigingen in Kortrijk, Lummen en binnenkort ook in Nederland. Ze luisteren eerst naar de behoeften van de klant, waarna ze geschikte softwareproducten voorstellen. Zo biedt het softwarebedrijf met Imos iX 2021 een open platform op SQL-basis, dat gemakkelijk koppelbaar is met andere softwarepakketten en ook eenvoudig naar de noden van de toepassing gekneed kan worden. 

Met iX PLAN biedt Imos een software voor de showroomverkoper en de werkvoorbereider.

“Via het Imos-platform kunnen medewerkers op verschillende niveaus in het proces eenvoudig samenwerken. Zo kan een presentatietekening in Winner bijvoorbeeld in Imos geïmporteerd worden, waarna de werkvoorbereider gewoon op de file verder kan werken. Met iX Plan is het nog eenvoudiger, want dan werken showroomverkoper en productievoorbereiding samen in één Imos-omgeving. De werkvoorbereider creëert in zijn CAD-versie een bibliotheek. Via XML-programmering ontstaat een gebruiksvriendelijke configuratorversie, waarmee de verkoper ook zelf nieuwe meubels kan maken. Uiteindelijk kunnen via deze software een offerte en een render aan de klant meegegeven worden. Bedrijven die professionele partners en/of eindklanten online willen laten bestellen, kunnen gebruik maken van iX Net”, licht de bedrijfsleider van RAS toe. “De polyvalente module iX Cam genereert vanaf het ontwerp automatisch de CNC-programma’s voor alle gangbare machinemerken. De nieuwe cloudservice iX-Scout laat medewerkers in de montageafdeling en op de bouwplaats toe om papierloos te werken. Ontwerpgegevens en productie-informatie worden via de browser eenvoudig op pc, tablet of smartphone gevisualiseerd en bij breuk kan men een bepaald onderdeel zonder papierwerk direct opnieuw laten produceren.”

Met de Duitse SmartWOP-software opent RAS de deur naar CAD/CAM voor iedereen. Voor een toegankelijke 5.000 euro krijg je een softwarepakket dat via drag-en-drop werkt en heel gemakkelijk aan te leren en te gebruiken is. De return on investment is voor elke houtverwerker zeer hoog. “We leveren ook ERP-pakketten die een oplossing bieden voor bestellingen, voorraad- en artikelbeheer, offertes, CRM, relatiebeheer, facturatie en connectie met machines en MES. Partsoft, een Manufacturing Execution System (MES), laat klanten onder meer toe om via track-and-trace steeds op de hoogte blijven waar een werkstuk zich in het productieproces bevindt”, gaat Van Colen verder. “Verder zijn we officieel verdeler van de Bluecell-optimaliserings- en nestingsoftware. Aangezien deze net als Imos op SQL-basis werkt, verloopt de import van en export naar andere programma’s uiterst eenvoudig.”

RAS lanceerde onlangs een compleet nieuwe website om de klanten nog beter te informeren over de verschillende mogelijkheden.

Events

RAS gaat verder waar vele anderen stoppen. De firma heeft namelijk ook de kennis in huis om via de PC-Clinic-service computers van houtbewerkingsmachines te herstellen en door middel van PC-Healthcheck kosten aan machines en stilstand op de werkvloer te vermijden door proactief problemen aan te pakken. Tot slot biedt RAS ook opleidingen voor machinesoftware en adviseert het team klanten rond te installeren hardware en netwerkapparatuur. “We bouwen dagelijks verder aan ons portfolio om klanten een nog ruimere en betere service te garanderen”, geeft Nico Van Colen nog mee. “We investeren ook in naamsbekendheid. Daarom organiseren we in samenwerking met HACO en Bouwunie op 27 april het event ‘Connect Smart@DeCoeyer. When Biesse meets Imos’ in de faciliteiten van Decoform/De Coeyer in Mechelen en op 15 juni bij Microsoftpartner ConXion in Waregem het event ‘RAS@ConXion: the new style of manufacturing’. We lanceerden ook de nieuwe website ras-group.eu met als slogan ‘WE KNOW (HOW) … to CONNECT with you!’    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details