NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een opvallend, pakkend design

Een opvallend, pakkend design

Zwart verovert op dit moment de architectuur en ons interieur. Trendsetter Hawa Sliding Solutions is dan ook van de partij. Het populaire schuifdeurbeslag EKU Porta is nu ook in een Black Edition verkrijgbaar. Met de matte, diepzwarte looprails, afdek- en eindkappen en bodemgeleiders krijgen schuifdeuren en ruimte-indelingen een volledig nieuwe look en overtuigen ze zelfverzekerd als esthetisch designelement.

Ontwerpers, binnenhuisarchitecten en planners zien steeds vaker af van de opvatting dat echte elegantie onopvallend is. Volgens de ontwerpfilosofie “form follows function” mag ook in de architectuur de inrichting van een ruimte uit de functie afgeleid worden: schuifdeuren, die zich met hun duidelijke lijnen niet moeten verstoppen, mogen tegenwoordig opvallen. En wat is daarvoor beter geschikt dan de industriële stijl met krachtige, contrasterende zwarte tinten? Ze geven de looprails en afdekkappen van het schuifsysteem EKU Porta voor deuren uit hout en glas tot 100 kilogram een elegante uitstraling, die voldoet aan de hoogste esthetische en kwalitatieve eisen.

Het looprailgarnituur als designelement: in de Black Edition leggen zwarte looprails opvallende accenten.

 

Structuur aanbrengen

Vroeger probeerden schrijnwerkers en interieurbouwers met grote inspanningen looprails en afdekprofielen met de hand in de kleur zwart te “veredelen”. Met de EKU Porta Black Edition kunnen ze zich die moeite vanaf nu besparen en de wensen van hun klanten zonder bijkomende inspanningen verwezenlijken. “Het zwarte metaal aan deuren geeft een muur structuur, zeker in grote ruimtes”, zo vertelde de Zwitserse interieurarchitecte Anne-Laure Ferry Adam van Alfa Design over deze nieuwe trend. Het inspireert ontwerpers, interieurarchitecten en schrijnwerkers om ruimtes in hotels en restaurants net als in woningen en kantoorgebouwen een individuele inrichting te geven.

Het schuifbeslag in de Black Edition geeft niet zomaar een nieuwe uitstraling. Het voldoet zoals gewoonlijk ook aan de hoogste technische eisen, verbindt design, functionaliteit, hoog schuifcomfort en gemakkelijke montage. Zoals bij alle EKU Porta-systemen kan de looptechniek en de onzichtbare demping met zelfinloop en vergrendeling achteraf gemonteerd worden zonder de looprails te moeten demonteren.

Schuifdeurbeslag EKU Porta

De EKU Porta-schuifdeuren zijn niet te evenaren. Ze hebben zich in de bouwsector als allrounder in alle gangbare gewichtsklassen bewezen.  Ze schitteren als mooie ruimteverdeler en schuifdeuren uit hout en glas. Ze nemen weinig plaats in en zijn buitengewoon praktisch. EKU Porta vind je bij je thuis, op kantoor, in hotels of in commerciële en industriële gebouwen. Het systeem voldoet aan de hoogste Zwitserse kwaliteitseisen en werd getest volgens DIN-EN 1527.

De EKU Porta-schuifdeuren zijn allrounders in alle gangbare gewichtsklassen.

 

EKU Porta voor houten deuren en scheidingswanden is geschikt voor muur- en plafondmontage, opliggend of op één lijn liggend met het plafond. Het beslagsysteem is in vijf verschillende gewichtsklassen van 45 tot 600 kilogram deurgewicht beschikbaar en voldoet aan elke denkbare eis. En hoe zwaar de deur ook is: de look blijft behouden. Een designlooprail van slechts 31 millimeter hoog met een afdekprofiel van aluminium of in een aangepaste kleur garandeert bij een opliggende montage een oplossing die ook veeleisende opdrachtgevers overtuigt. Aantrekkelijke accessoires voor synchro- en telescopische schuifdeuren en de hoogwaardige 4-punt-geleiding zijn verdere voordelen van deze uitgekiende allrounder. In het assortiment hoort ook het slimme pocketdoor-schuifbeslagsysteem EKU Porta 60/100 HMT waarbij de deur in een nis verdwijnt – wat rechts en links van de deur waardevolle plaatswinst betekent voor dressoirs en kasten.

Eenvoudig en robuust

Verwerkers waarderen ook de eenvoudige en economische bestelling, want EKU Porta wordt als set geleverd. Foutieve of onvolledige bestellingen zijn bijgevolg uitgesloten. De deurmontage gebeurt zonder gereedschap. Eenvoudig en snel. EKU Porta H overtuigt bovendien met een robuuste techniek en een lichte en stille loop, want de loopwerken zijn uitgerust met precisiekogellagers. Ook de bodemgeleiding gebeurt met rollen. Het resultaat: een hoogwaardig schuifbeslagsysteem dat bijzonder flexibel is.

Met een brede waaier aan toepassingen beantwoordt het EKU Porta-gamma voor glas en hout aan alle bouwkundige eisen. Het wordt regelmatig gewijzigd, aan nieuwe eisen aangepast en met nieuwe toepassingen uitgebreid. In de Black Edition die vanaf nu leverbaar is, zijn deze beslagsystemen beschikbaar: EKU Porta 60/100 HMD/HC (hout) en EKU Porta 100 GMD/GWF (glas).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details