NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een oplossing voor (bijna) alles
Van Opstal groeide uit tot een toonaangevende leverancier van meubelbeslag en keukenaccessoires.

Een oplossing voor (bijna) alles

Van Opstal is sinds haar oprichting in 1959 uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van meubelbeslag en keukenaccessoires. Het gamma bevat meer dan 15.000 producten. Keukenfabrikanten, schrijnwerkers en interieurbouwers vertrouwen dagelijks hun bestellingen aan Van Opstal toe.

Wat startte als een ijzerwarenwinkel in Antwerpen is vandaag een groothandelaar en distributeur van meubelbeslag en -accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw. Zo kan je in één simpele zin het verhaal van Van Opstal omschrijven. We spraken met Sophie Werbrouck, ondertussen de derde generatie van de familie Werbrouck die in de zaak werkzaam is. Het is haar grootvader die in 1959 de zaak overnam van Dhr. Van Opstal, de oprichter wiens naam nog steeds doorleeft. Het is grootvader Werbrouck die de omvorming tot groothandelaar inzet en de verhuis naar de huidige locatie aan de Boomsesteenweg in Aartselaar verwezenlijkt. “Een mooie locatie dichtbij Antwerpen en Brussel”, aldus Sophie Werbrouck.

Bestellingen groot en klein vertrekken binnen de 48 uur naar de klanten.

Service is geen modewoord

“We zijn zeker niet de enige die actief is als groothandelaar en distributeur van meubelbeslag en -accessoires, daar zijn we ons volledig van bewust”, weet Werbrouck. “Aan ons om op dagelijkse basis heel hard te werken aan de ondersteuning van onze klanten met de nodige service zodat ze steeds weer naar Van Opstal komen. Dat we werken met uitsluitend Europese leveranciers betekent dat we de kwaliteit van producten extra in de verf zetten. Het betekent eveneens dat we onze levertermijnen binnen de perken houden. Maar onze service gaat uiteraard nog een pak verder. Zo is er onze toonzaal waar klanten steeds welkom zijn, een afspraak maken is niet nodig. Een vast team staat er dagelijks klaar. Maar ook via telefoon en e-mail bieden we de nodige commerciële en technische ondersteuning, gestoeld op onze jarenlange kennis en expertise. Verder zetten we hard in op onze webshop. Alle informatie is steeds up-to-date en ook bestellen kan eenvoudig via die weg. Naast onze webshop verzamelen we ons assortiment uiteraard ook in onze uitgebreide catalogus. Een enorm naslagwerk waarvan recent een nieuwe versie van de drukpersen is gerold.”

Groot en klein

“We verlenen met 45 gemotiveerde en enthousiaste medewerkers een ruim pakket aan administratieve en logistieke diensten”, benadrukt Werbrouck. “Zowel grote als kleine bestellingen worden binnen de 48 uur klaargemaakt. En kleine bestellingen mag je echt letterlijk nemen. Bij ons is het mogelijk om bestellingen vanaf één stuk te plaatsen. Het heeft immers geen zin om vijf stuks van een bepaald product te verkopen wanneer onze klant er maar eentje echt nodig heeft.”

In de showroom, maar ook via telefoon en e-mail, biedt Van Opstal de nodige ondersteuning.

Voelsprieten

Van Opstal beschikt over een assortiment van om en bij de 15.000 producten, netjes verdeeld in 10 productgroepen. Het werkt hiervoor samen met ongeveer 100 Europese leveranciers. Van Opstal is bovendien exclusief verdeler in de Benelux van de producten van onder andere Kesseböhmer, Salice, Domus Line, Wesco en Camar. Door deze intensieve samenwerkingen staat de Aartselaarse groothandelaar voorop in het ontdekken en opvolgen van trends. “We zien inderdaad enkele opvallende bewegingen”, bevestigt Werbrouck. “De kleur zwart blijft het goed doen in alle toepassingen maar de zachte harmonische kleurcombinaties doen meer en meer hun intrede. Ook zien we een comeback van dichte (boven-)kasten. Hoer meer kasten, hoe meer we ‘uit het zicht’ kunnen opbergen en dat creëert meteen rust en minimalisme. Onze jarenlange samenwerking met de merken die we vertegenwoordigen heeft ertoe geleid dat we ideeën uit de markt snel kunnen aanbrengen en laten realiseren. We hechten veel waarde aan langdurige relaties met zowel onze klanten als onze leveranciers. We bewaken dan ook continu de kwaliteit van onze producten en diensten om zo iedereen optimaal te kunnen bedienen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details