NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een ontwerp en offerte in een oogwenk

Een ontwerp en offerte in een oogwenk

De eindklant van vandaag wil snel weten waar hij of zij aan toe is. Dat betekent dat de interieurbouwer ook relatief snel een ontwerp moet kunnen tonen, met daarbij een correcte prijsofferte. Door de unieke link tussen de ontwerp- en verkoopsoftware forthCAD en de krachtige productconfigurator widooca, maakt b4tec beide mogelijk.

Een snelle offerte

Bram Van Melckebeke, zaakvoerder b4tec: “Interieurbouwers moeten snel en eenvoudig een ontwerp en offerte aan de klant kunnen bezorgen. widooca, onze software die de productie aanstuurt, en forthCAD, onze grafische 3D-studio waarin je een ontwerp en offerte creëert op basis van een catalogus, zijn hiervoor heel handig.”

widooca en forthCAD zijn volledig compatibel.

 

Via forthCAD kan de interieurbouwer een ontwerp in 3D maken, van eenvoudige 3D-renders tot fotorealisme, animatie en virtual reality. Bram Van Melckebeke: “forthCAD is een 3D-tekenstudio, waarin je een catalogus kan aanleggen om je tekeningen snel op te bouwen. Aan die catalogus kan je catalogusprijzen koppelen in verschillende prijsgroepen, waardoor je snel offertes genereert. Ook widooca bevat een prijsberekeningsmodule, op basis van de productiedetails. Of je voor je offertes beter forthCAD gebruikt of widooca, bekijken we met elke klant afzonderlijk.”

Unicalc

De bestaande calculatiemodule, Unicalc, kreeg dit jaar een heuse update. Gekoppeld aan forthCAD en via bibliotheekelementen, maak je hiermee in een oogwenk een offerte van je ontwerp. Belangrijk is dat werkuren en uitzonderlijke toestellen eenvoudig manueel ingevoegd worden voor een alomvattende offerte.

Via de eigen catalogus kan je tekeningen snel opbouwen.

 

Constante wisselwerking

widooca en forthCAD zijn volledig compatibel. Zo kan de interieurbouwer na de bestelling het 3D-ontwerp doorsturen naar widooca. De productieverantwoordelijke controleert het order en eventuele aanpassingen worden eenvoudig verwerkt alvorens het hele order door te sturen naar de productie. Bram Van Melckebeke: “Op basis van het widooca-order kunnen dan weer technische plannen voor plaatsing, externe orders, enzovoort gemaakt worden in forthCAD.” De snellere prijsberekening in forthCAD maakt de calculatiemodule van widooca overigens niet overbodig. Aan de hand van de gedetailleerde nacalculatie in widooca kunnen bijvoorbeeld de catalogusprijzen aangemaakt én bijgestuurd worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details