NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een oase van rust

Een oase van rust

Een slechte akoestiek verknoeit zelfs de mooist aangeklede ruimtes. Dat weet Asona Belgium. Het bedrijf werkte voor het restaurant Het Cordaat, gelegen op de Corda Campus te Hasselt, een akoestische oplossing op maat uit.

Innovatief? Gedreven? Ondernemend? Corda Campus ontvangt je in een tech regio waarin je inspirerend kan ondernemen. Meer dan 200 bedrijven telt de campus nu, zowel startups als bestaande firma’s. Werknemers en bezoekers van deze bedrijven beschikken op de campus zelf over tal van eetgelegenheden. Aan het lijstje werd recent ‘Het Cordaat’ toegevoegd. 

Sfeer en gezelligheid
Een restaurant, een brasserie en een bar onder één dak, dat is ‘Het Cordaat’. Het onderscheid tussen deze drie invullingen wordt gemaakt door verschillende materialen te gebruiken die telkens een andere sfeer opwekken. De natuursteen Forest Green, warm eikenhout, blank staal en gouden details vormen de basis. Daarnaast zorgen hout, vilt en Terrazzo voor zachtheid en warmte in het interieur. “Het Cordaat is een plek om te beleven, te ontdekken en tot rust te komen”, aldus architecte Anne Geerits van UAU Collectiv.

Akoestische oplossingen
Die oase van rust komt er niet vanzelf. Een goede akoestiek is hierbij essentieel. Daarom werd met Asona Belgium een partner aangesproken om een akoestische oplossing uit te werken. Koen Van Cauwelaert van Asona: “We zijn actief in de wereld van onzichtbare, naadloze en geluidsabsorberende spuitpleisters. Onze twee eigen merken, Sonacoustic en Sonaspray, zijn er voor elk project en elk budget. Deze geluidsabsorberende producten nemen de storende galm weg uit een ruimte wat de verstaanbaarheid van de mensen vergroot.”

Sonacoustic bestaat uit twee of drie lagen: een mineralewolplaat van 96 kilo/m³, een gespoten vezellaag en een gladde, naadloos gespoten afwerklaag. Van Cauwelaert: “Dankzij die afwerklaag ziet niemand een verschil met een gestuukt plafond. Alle vormen en elke ondergrond zijn mogelijk.” Sonaspray K13 is een éénlagig systeem op basis van 100% gerecycleerd, onbedrukt papier. De specifieke productiewijze levert een product met kleine vlokjes op die twee uur brandbestendig (B1) zijn en tevens schimmel- en vuilwerend. Het gamma werd recent uitgebreid met een 100% onbrandbaar vezel K14, klasse A1 en een alpha W van 1 in sommige combinaties. Meer details leest u op www.asona.com.

Asona Belgium
Het Cordaat in Hasselt, met een onzichtbare akoestische oplossing van Asona (Architect: Anne Geerits van UAU Collectiv, eigenaar: C group) .

Verschillende projecten
Asona berekent, al dan niet samen met een akoestisch ingenieur, hoeveel van een bepaald materiaal aangebracht moet worden. Van Cauwelaert: “Onze oplossingen worden in grote én kleine projecten ingezet, zowel in België als in het buitenland. Ik denk bijvoorbeeld aan restaurants, zoals nu Het Cordaat, maar ook aan Paleis 12 te Brussel en de attracties van Disneyland Parijs.”   

Tekst: Tom Rampelbergh  Beeld: Asona Belgium
Uitgelichte afbeelding: 
Ontdekken, beleven en tot rust komen, mede dankzij Asona (Architect: Anne Geerits van UAU Collectiv, eigenaar: C group).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details