Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Producten

Een mobiel stopcontact de hele werkdag lang

Stel: je staat op een werf en er is geen stroombron ter plaatse of binnen handbereik. Een vaak voorkomend en lastig probleem waar Festool een oplossing voor bedacht.

Festool-SYS-Powerstation-07 kopiëren
Met de op netstroom werkende langnekschuurmachine en aangesloten stofzuiger kan men 200 vierkante meter schuren.

Tekst | Tekst: Anastasia Verleysen Beeld: Festool

25 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het nieuwe SYS-PowerStation is vanaf mei beschikbaar en past in de robuuste en voor de werf geschikte Systainer van de nieuwe generatie. Met 1.500 wattuur, 3.680 watt vermogen, levert deze draagbare energiebron een stabiele netspanning van 230 volt, goed voor een hele dag probleemloos doorwerken.

Werken waar en wanneer je maar wil, met gelijk welke machine. Het nieuwe, compacte SYS-PowerStation laat je toe om dat zonder veel tijdverlies en praktische beslommeringen te doen. Je hoeft niet te zoeken naar een stopcontact of aan kabels te trekken om ver genoeg te geraken want stroom heb je voortaan altijd bij de hand. Zo worden op netstroom werkende elektrische gereedschappen flexibeler inzetbaar en mobiel bruikbaar. “Je beschikt over een maximum van 1.500 wattuur stroom. Dat komt overeen met de energievoorraad van twintig accupacks en biedt genoeg energie om de werkdag door te komen, onafhankelijk van klassieke energiebronnen”, zegt Volker Kaupp, productmanager bij Festool. “Elk netstroomgebonden apparaat wordt een accu-apparaat, zelfs zware machines zoals timmerbedrijfzagen, stofzuigers en boorhamers.”

Het draagbare stopcontact wordt geleverd in het compacte Systainer³-formaat en is daardoor ook beschermd tegen allerlei bouwomstandigheden, zoals tegen spatwater.

Veilig in gebruik

Op veel werven heerst een slechte lucht met CO2, stikstofoxiden en fijnstof. Gereedschappen en machines met verbrandingsmotoren zijn daar vaak de oorzaak van. Het nieuwe SYS-PowerStation is emissievrij. Zo komen er enerzijds geen gassen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Anderzijds maakt de energiebron ook geen lawaai. 

“Dit zorgt er dus voor dat je het SYS-PowerStation moeiteloos en veilig binnen in gebouwen kan gebruiken”, licht Volker toe. “Bovendien weegt het slechts zestien kilogram waardoor het ook lichter is in gebruik dan gelijkaardige systemen.”

Met de Kapex KS 60 inclusief mobiele stofzuiger kunnen met het SYS-PowerStation 560 afkortzaagsneden voor een parketvloer worden uitgevoerd.

Het SYS-PowerStation biedt met permanent 3.680 watt en kortstondig tot 11.000 watt genoeg vermogen voor alle gereedschappen met snoer. Het SYS-PowerStation is met alle kabelgebonden elektrische gereedschappen compatibel, zowel van Festool als van andere fabrikanten. Het drijft deze machines aan zonder vermogensverliezen, net zoals een normaal 230-volt-stopcontact. “De oplaadduur bedraagt in normale gevallen 3,5 uur om de accu geheel op te laden. Daarbij kiest het intelligente oplaadbeheer de oplaadstrategie op basis van de actuele celtemperatuur. Dit garandeert een zo kort mogelijke oplaadtijd en zorgt er tegelijkertijd voor dat de accucellen ontzien worden”, zegt Volker. 

Het SYS-PowerStation biedt met permanent 3.680 watt genoeg vermogen voor alle gereedschappen, zelfs voor mobiele stofzuigers, grote zagen en boorhamers.

Aandacht voor ergonomie en efficiëntie

Het bedieningsconcept van het SYS-PowerStation is heel bewust zo eenvoudig mogelijk en overzichtelijk vormgegeven. Het mobiele stopcontact wordt intuïtief bediend via de voorkant van de praktische Systainer3-behuizing. Door die behuizing is het PowerStation ook bestand tegen bijvoorbeeld spatwater. Het kernpunt van het mobiele stopcontact is de ergonomisch en centraal geplaatste aan- en uitschakelaar en de stroomaansluiting. De actuele laadtoestand kan op elk moment afgelezen worden. Een handig extraatje: aan de voorzijde bevindt zich een USB-C-aansluiting, makkelijk om tablets of smartphones op te laden.

“Ons nieuwe SYS-PowerStation is beschikbaar vanaf mei. Het heeft tal van voordelen. Je werkt zelfstandiger en hebt een energiebron altijd in de buurt. Hiermee behoren onaangename verrassingen of werkonderbrekingen tot het verleden. Stroom heb je altijd bij en dus kan elke bouwplaats betrouwbaar gepland worden”, besluit Volker.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%