NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een kantenlijmer van topkwaliteit
Door zijn werklengte van 9 meter is deze machine geschikt om aan elke gevraagde afwerkingskwaliteit, flexibiliteit en capaciteitsnorm te voldoen.

Een kantenlijmer van topkwaliteit

Jongste telg in de stefani-familie

De nieuwe industriële enkelzijdige en automatische kantenlijmer van Rogiers is ontworpen om bewerkingen van topkwaliteit op elk type paneel en materiaal uit te voeren. De stefani x is de jongste telg uit het SCM Stefani-gamma en beantwoordt aan alle behoeften van een digitaal verbonden en geïntegreerd maatwerkbedrijf. Door zijn veelzijdigheid en werklengte van negen meter is deze machine geschikt om aan elke gevraagde afwerkingskwaliteit, flexibiliteit en capaciteitsnorm te voldoen.

Het lijmtype wissel je snel, zonder de productie te onderbreken. (Beeld: Rogiers).

Rogiers is gespecialiseerd in de verkoop, levering en installatie van alle klassieke machines tot CNC-gestuurde machines en totaalprojecten voor verschillende sectoren. De stefani x maakt sinds kort ook deel uit van hun aanbod en beantwoordt aan de meest recente trends op het gebied van meubeldesign in een flexibele 4.0 productieomgeving. SCM nam elk detail onder de loep: structuur van de machine, digitale en elektronische besturingssystemen, bewerkingsunits met elektrisch aangedreven bewegingen (SERVO) en de allernieuwste lijmeenheden voor een snellere en efficiëntere lijmwissel. Het resultaat is de stefani x, een kantenlijmer die in meerdere ploegen kan worden gebruikt en altijd bewerkingen van topkwaliteit aflevert. De machine is ontworpen voor de middelgrote en grote bedrijven. De stefani x is configureerbaar op maat en is verkrijgbaar in een standalone-versie, maar is ook perfect te integreren in een volautomatische werkcel of productielijn. 

Deze eenheid laat toe om de lijmvoeg te schrapen van panelen met beschermingsfolie van verschillende diktes door zich automatisch aan te passen.

“Een ander belangrijk voordeel is het vermogen om eenvoudig en zonder onderbreking de maximale kwaliteitsnormen te bereiken, zelfs op de meest delicate state of the art materialen”, klinkt het bij Rogiers. “Dat is mogelijk door nieuwe volledig elektronische servosystemen. Bovendien biedt de stefani x een exclusief digitaal besturingssysteem dat perfect in synergie werkt met andere technologieën en IT-systemen. Net zoals het MES-beheer dat in moderne productieomgevingen wordt gebruikt.” De stefani x biedt een verlijming van topkwaliteit, ongeacht het type kant. De drukintensiteit van de eerste aandrukrol past automatisch aan met het besturingssysteem van de machine. Het type of de kleur van de kantenband wissel je al bij een opening van 350 millimeter tussen twee opeenvolgende panelen. Dit is mogelijk door het vernieuwd automatisch kantenwisselsysteem.

Een constante precisie bij het op maat afkorten van elk type kantenmateriaal door de volledig elektronische servo-aangedreven zaageenheid.

Gebruiksvriendelijkheid

Door de hoogwaardige bewerkingseenheden en een nieuwe mechanische structuur kan de stefani x, in meerdere ploegen per dag, panelen bewerken met een snelheid tot dertig meter per minuut. De dynamische eenheden zijn speciaal ontworpen om de prestaties te verbeteren en om high-end functies toe te voegen. “Een ander belangrijk nieuw kenmerk van onze kantenlijmer is de dubbele lijmeenheid met twee opeenvolgende lijmbakken”, zeggen ze bij Rogiers. “Door de unieke lijmomschakelaar (Glue Switch) is een verandering van kleur en lijmtype zonder onderbreking mogelijk. De lijmbakken schakel je, afhankelijk van de vraag in het werkprogramma, onmiddellijk en zonder stilstand van de machine om. De niet-actieve lijmbak kan bovendien worden uitgeschakeld om het lijmtype te veranderen of om onderhoudswerken uit te voeren, terwijl de machine blijft werken met de andere lijmbak en dus zonder de productie te onderbreken.”

De volledig elektronische servo-aangedreven afrondingseenheid garandeert een afwerking van topkwaliteit.

De elektronische bewerkingseenheden zijn ontworpen om te voldoen aan twee doelstellingen die essentieel zijn voor de markt. “Meerbepaald de gebruiksvriendelijkheid en de haalbaarheid”, vertelt Rogiers. “Zelfs voor complexere bewerkingen op delicate materialen is er een hoog gebruiksgemak door de automatische en flexibele instelling. De elektrische en elektronische aansturing maken een hoge kwaliteit en nauwkeurige afwerking perfect mogelijk.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details