NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een kantenband voor elke plaat
Kanten met OSB-design, een bewijs dat Ostermann de trends qua plaatmateriaal op de voet volgt.

Een kantenband voor elke plaat

Tekst: Tom Rampelbergh Beeld: Ostermann

Een breed assortiment kantenbanden is het minste wat je kan zeggen over het beschikbare gamma bij Ostermann. Het magazijn in het Duitse Bocholt bevat maar liefst 60.000 voorraadplaatsen voor kantenbanden. Met meer dan 150.000 koppelingen tussen kant en plaat beschikt Ostermann over het grootste Europese kantenassortiment. Kanten van verschillende materialen (ABS, melamine, acryl, aluminium en echt hout) zijn verkrijgbaar in iedere breedte tot 100 millimeter en in verschillende diktes. “De passende kant bij decoratieve platen van meer dan 70 plaatleveranciers”, klinkt het.

Spoelbakken, mengkranen, ladesystemen, beslag en kantenbanden.

Excellent Mat

Komt een plaatleverancier met nieuwe kleuren, dan volgt Ostermann met een passende kantenband. “Zo zijn extreem matte oppervlakken populair”, weet Alain Van der Kuylen van Ostermann Belux. “Daarom zijn vandaag bijvoorbeeld meer dan 180 verschillende ABS-kanten met de oppervlakte ‘Excellent Mat’ verkrijgbaar. De nieuwkomers PerfectSense Topmatt en Matt bij Egger of Fenix NTM bij Arpa Industriale, nog maar pas beschikbaar, kunnen door ons reeds worden voorzien van een bijpassende kantenband.

Mat plaatmateriaal, hier PerfectSense Matt van Egger, vraagt om even matte kantenbanden.

Per meter vanaf één meter

Een enorm uitgebreid assortiment is een belangrijke pijler bij Ostermann. Minstens even belangrijk is een zo goed mogelijke service naar de klanten toe. “We zijn steeds op zoek naar innovaties die het werk voor onze klanten verlichten en de Ostermann Service verbeteren”, licht Van der Kuylen toe. De Ostermann Service zet de klant steeds centraal. “We leveren elk voorraadartikel dat voor 16 uur besteld wordt de volgende werkdag op de gewenste locatie”, aldus Van der Kuylen. “De zoekfunctie in onze Online-Shop brengt de klant meteen naar het gewenste product en ook de app staat 24/7 ter beschikking. Elke ABS-kant is beschikbaar per meter, en dat vanaf één meter lengte, en in verschillende diktes.”

Meer dan kanten alleen

Met de baseline ‘aan alle hoeken en kanten’ profileert Ostermann zich nadrukkelijk als kantenspecialist. Kwalitatieve producten en een sterke service zijn dan ook twee pijlers waarop de firma hamert. “Het is als plaatselijke vestiging steeds een uitdaging om de trends van de plaatleveranciers en/of -verdelers te volgen”, weet Van der Kuylen. “We ijveren om steeds zo snel en efficiënt mogelijk de nieuwe kleuren ter beschikking te stellen, dit door ons kleurengamma mooi af te stemmen op de plaatselijke vraag. Ostermann is echter meer dan een kantenspecialist. Met een ruim assortiment aan spoelbakken, mengkranen, ladesystemen en beslag van bekende merken (Hettich, Grass, Blanco, Franke en Reginox) mogen we ons een totaalleverancier voor de keuken-, meubel- en interieurbouwers noemen.”

Het plaatmateriaal Fenix NTM van Arpa Industriale samen met de bijpassende kantenbanden van Ostermann.

Hergebruik

Een bijkomende belangrijke pijler binnen het beleid van Ostermann is de continue aandacht voor het milieu. “Wij dragen inderdaad ons steentje bij door waar we kunnen materiaal te recupereren en alsnog te verwerken”, bevestigt Van der Kuylen. “De Fineer-kantenband is dan ook gemarkeerd met het FSC-label dat aangeeft dat bij de productie gewerkt wordt met gerecycleerd materiaal. Ook de natuurtendens volgen we op de voet. Denk maar aan onze nieuwe kanten met trendy OSB-design.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details