NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een gedeelde passie voor hout
Axel Devos

Een gedeelde passie voor hout

Bij Placabois creëren we elke dag hoogwaardig fineer vanuit een oprechte liefde voor hout. De voorbije jaren investeerden we sterk in onze productie, machines en Panellab om verwerkers en architecten nog beter te bedienen. Tegen het zomerverlof is de verdubbeling van onze capaciteit een feit en hebben we ook de geschikte mensen om dit in de praktijk te brengen. Maar dat blijft een grote uitdaging: het vinden van de juiste mensen, met de juiste ambitie, passie en vaardigheden. 

De war for talent is in zowat elke sector brandend actueel. In de houtsector is het niet anders. Nochtans is fineer maken de mooiste stiel in de wereld. We staan aan het begin van de keten en leveren de halffabricaten af die door vakmensen verder verwerkt worden tot prachtig meubilair en interieur. Als natuurproduct heeft fineer zijn specifieke natuurlijke eigenschappen. In combinatie met technische vereisten – zoals snijwijze en voegtechnieken – biedt dit de nodige uitdaging voor mensen met gedrevenheid, feeling en vakkennis. Binnen onze horizontale bedrijfsstructuur kunnen getalenteerde medewerkers zich ten volle ontplooien in hun dagtaak, met eventueel oog op een verder groeitraject.

Onze medewerkers krijgen een belangrijke rol. Ze bepalen namelijk mee het design van het interieur van de eindklant. Bovendien heeft die klant zijn eigen voorkeuren. Wat voor de ene mild rustiek is, is voor de andere misschien al zwaar rustiek. Klantspecifiek werken, soms zelfs op basis van projectfoto’s, is elke dag een boeiende zoektocht. Dat prikkelt onze medewerkers, sommigen al meer dan dertig jaar.

Ons team werd de afgelopen tijd versterkt met jong en gedreven talent. Medewerkers met jarenlange ervaring delen hun kennis met de nieuwe collega’s. Een krachtige samenwerking en waardevolle evolutie die bovendien in een positieve sfeer verloopt. Het talent vinden en aantrekken is één ding, hen tevreden en gemotiveerd houden een ander. In mijn ervaring speelt de sfeer op de werkvloer daarbij een belangrijke rol. Placabois typeert zich door een sterke horizontale structuur. Als general manager begeef ik me bijna dagelijks in de productie. Ik ben erg toegankelijk en nauw betrokken bij de volledige productieketen. Medewerkers appreciëren die open sfeer en het sterke groepsgevoel.

De grote vraag voor de komende jaren lijkt evenwel de beschikbaarheid van hout. Tijdens de coronacrisis investeerden mensen massaal in nieuwbouw en/of renovatie. De vraag naar hout explodeerde.  Fineer is reeds een duurzaam product maar het groeiproces van bomen is en blijft een natuurlijk proces van soms 50 tot 100 jaar. De toekomst zal uitwijzen of de schaarste van het hout de switch naar fineer verder zal versterken. Wij zijn er alvast klaar voor.   

Axel Devos
General Manager Placabois

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details