NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een extreem stille vinylvloer: omdat akoestiek steeds belangrijker wordt
Nakuru vermindert het transmissiegeluid met 21 dB in de hoge tonen en 10 dB in de lage tonen, en absorbeert 81 procent van de weerkaatsings- en loopgeluiden.

Een extreem stille vinylvloer: omdat akoestiek steeds belangrijker wordt

Zeven lagen van materialen die elk andere geluidsfrequenties blokkeren

Naast het esthetische en functionele aspect besteden interieurarchitecten bij hun ontwerpen steeds meer aandacht aan de geluiddemping. Logisch als je weet dat we steeds dichter bij elkaar wonen en appartementen als bomen uit de grond schieten. 

Het alledaagse leven is hectisch. Mensen willen thuis dus tot rust komen. We kunnen op dat moment het lawaai van spelende en rennende kinderen of van onze buren dan ook missen als kiespijn. Een geluiddempende vloer biedt een oplossing. Met Nakuru introduceert Lamett binnen het Parquetvinyl-productgamma de naar eigen zeggen stilste, zwevende vinylvloer op de markt. Dit product, beschikbaar in tien naturelle kleuren, vermindert namelijk zowel het transmissiegeluid als het reflectiegeluid.

De collectie omvat tien naturelle kleuren, waarvan zes in planken. Hier een toepassing met planken in de kleur Savanna.

Een goede vloer koopt een mens maar één of twee keer in zijn leven. Dan wil je de bal toch niet misslaan en ga je te rade bij een specialist. Lamett is al meer dan vijftien jaar zo’n partner, waarmee men probleemloos zijn droomvloer kan realiseren. “Lamett, opgericht in 2005 door Bruno Descamps, heeft een sterke reputatie opgebouwd als producent en distributeur van hoofdzakelijk parket. Sinds 2017 werd met Parquetvinyl een reeks rigide luxe vinylvloeren aan het gamma toegevoegd”, vertelt Thomas Verschatse, die sinds begin 2022 sales director Belux is. “Met een dikte van 5 millimeter zijn deze producten veel dunner dan de meeste vloerbedekkingen. Ze kunnen ook eenvoudig bovenop de meeste bestaande vloeren geïnstalleerd worden. Alle collecties binnen dit gamma hebben bovendien een geïntegreerde ondervloer, die kleine oneffenheden neutraliseert en de installatie nog vlotter maakt.”

Rust in een huis vol leven

Innovatie zit in het DNA van Lamett. Getuige daarvan is de meest recente uitbreiding van het gamma: Nakuru. Momenteel is dit de stilste, zwevende vinylvloer met geïntegreerde ondervloer op de markt. “Deze innovatieve vinylplanken bestaan uit zeven lagen, telkens gemaakt van andere materialen, die ook allemaal andere geluidsfrequenties blokkeren. Zo wordt de ultrasterke, rigide drager van onder naar boven bekleed met een geluidsabsorberende laag, een premium vinyl, een hoge resolutie decorfilm en een meerlagige keramische toplaag. Dit innovatief product wordt geleverd met de gekende geïntegreerde oranje ondervloer,” licht de sales director toe. “Met Nakuru wordt het transmissiegeluid tussen twee aangrenzende ruimtes met 21 dB in de hoge tonen en 10 dB in de lage tonen verminderd. Dat betekent dat mensen aanzienlijk minder last hebben van TV, radio, stemmen of naaldhakken in de verdieping boven of onder hen. Bovendien absorbeert deze vinylvloer 81 procent van de weerkaatsings- en loopgeluiden in de ruimte. Kinderen mogen dan ook gerust de hele dag spelen en rennen, want deze geluiddempende vloer vangt het lawaai te allen tijde op. Deze cijfers zijn het resultaat van uitvoerige tests door verschillende externe testbureaus over de hele wereld. In Nederland gelden de strengste normen op het vlak van akoestiek voor projectbouw in Europa. De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft Nakuru als eerste klikvinylvloer met geïntegreerde ondervloer bekroond met het NSG-Geluidskeurmerk en daar zijn we best trots op.”

De stille vinylvloer kan ook in een visgraatmotief besteld worden, bijvoorbeeld in de kleur Kenya.

Een volledige collectie

De Nakuru-collectie omvat tien naturelle kleuren, zes in planken en vier in visgraat. De planken zijn beschikbaar in de kleuren Rhino, Impala, Savanna, Lion, Baboon en Ivory, terwijl het visgraatmotief in Hippo, Kenya, Safari en Gazelle besteld kan worden. “De synchrone houtstructuur van de planken en de extreem matte glansgraad geven deze vinylvloer de look van echt parket”, sluit Thomas Verschatse af. “Net als voor alle andere collecties binnen het Parquetvinyl-gamma zijn ook voor Nakuru bijpassende plinten en profielen verkrijgbaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details