NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Een akoestische wand met natuurlijke materialen

Een akoestische wand met natuurlijke materialen

Soundless Acoustics voegt enkele nieuwe, duurzame innovaties en toepassingen toe aan zijn gamma. De Soundblox Green Wall is een van de opvallende nieuwkomers. Deze groene wand heeft een honderd procent natuurlijke mosbedekking, waarmee een volledig naadloze, aantoonbaar geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd die elke ruimte een groene natuurlijke en bijzondere uitstraling geeft. Deze natuurlijke wand heeft niets nodig aan onderhoud, water of daglicht.

De mosbedekking wordt op een achterplaat van circulaire, hoogwaardige, geluidsabsorberende katoenvezelplaten bevestigd. (Designed by Lov-Design.Pics by Atel-J)

 

Aangename ruimtebeleving

Een goede akoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving maar is cruciaal voor gezondheid en welzijn. Ook natuurlijk groen heeft daar een positieve invloed op. Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijk groen op de werkplek de stemming en productiviteit van werknemers verbetert en het ziekteverzuim vermindert. Ook heeft de ruimteakoestiek invloed op de smaakbeleving, hetgeen deze toepassing zeer geschikt maakt voor restaurants en hotels. Bijkomend positief effect: de groenen natuurijke kleur van mos straalt rust en en draagt bij aan een prettige ruimte- en sfeerbeleving.

Ook zijn decoratieve (akoestische) panelen op maat leverbaar.

 

Synergie van materialen

De mosbedekking wordt op een achterplaat van circulaire, hoogwaardige, geluidsabsorberende katoenvezelplaten bevestigd. bevestigd en creëert daarmee een sterke geluidsabsorptie in de bestaande ruimte. Dit zorgt voor de sterke akoestische prestatie. Deze oplossing is niet alleen letterlijk groen maar ook figuurlijk, aangezien de opbouw volledig uit duurzame, organische en recyclebare materialen bestaat. Zelfs de lijm, waarmee de mos manueel aangebracht wordt, is gemaakt op basis van aardappelzetmeel. Uiteraard zijn deze panelen ook als puur decoratieve panelen leverbaar, zonder akoestische toevoeging. Ook roomdividers en akoestistische plantenbakken behoren tot de mogelijkheden.
Daarnaast is deze decoratieve oplossing met mos  ook mogelijk in combinatie met Soundblox akoestische betonblokken. De Green Wall combineert de stabiliteit en geluidabsorberende eigenschappen van de  akoestische betonblokken met de natuurlijke en decoratieve uitstraling van het mos. Dit huwelijk van functionaliteit en esthetiek creëert een bijzondere synergie.

De Soundblox Green Wall heeft een honderd procent natuurlijke mosbedekking.

 

Missie

Met zijn nieuwe reeks zet Soundless Acoustics hun missie voort om innovatieve oplossingen te bieden voor het verbeteren van de ruimteakoestiek door middel van absorptie van harde geluiden en reductie van nagalm. Dit heeft een prettige geluidsbeleving en een betere spraakverstaanbaarheid tot gevolg en draagt in belangrijke mate bij tot behoud van gezondheid en welzijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details