NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Duurzame verkoeling door de zon
Coolscreen Solar verenigt 100 procent groene energie met een minimalistisch design en hoogstaande technische innovatie.

Duurzame verkoeling door de zon

Een screen dat volledig op zonne-energie werkt en dat gebruikers en/of bewoners het hele jaar door controle geeft over het zonlicht: dat is Coolscreen Solar. Dit staaltje technisch en esthetisch vernuft van zonweringspecialist Harol brengt een onberispelijke natuurlijke koeling. Ook het strakke en minimalistische design met oog voor duurzaamheid valt op.

Coolscreen Solar verenigt 100 procent groene energie met een minimalistisch design en hoogstaande technische innovatie. Het screen werkt op zonne-energie, wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en past dus zowel in nieuwe als bestaande ramen, zonder kap- of breekwerk. Ideaal voor woningen en appartementen, maar ook voor woonzorgcentra en horecatoepassingen.

Annick Draelants, CEO bij Harol: “Door de klimaatopwarming wordt oververhitting een reëel risico. Met screens hou je de binnentemperatuur tijdens de zomer comfortabel en beheers je het daglicht op een energie-efficiënte manier. In de winter zorgen ze er dan weer voor dat je kan genieten van gratis zonnewinsten en bieden ze extra isolatie. Coolscreen Solar is onderdeel van onze nieuwe generatie screens, waarbij we de zon niet alleen op een energie-efficiënte manier weren, maar ook vanaf het beginontwerp hebben ingezet op duurzaam design.” 

Het screen wordt aangedreven door een discreet zonnepaneel en een krachtige batterij van 2,2 Ah.

Duurzame designprincipes

Coolscreen Solar wordt aangedreven door een discreet zonnepaneel en een krachtige batterij van 2,2 Ah. Zelfs naar het noorden gericht of op een minder zonnige dag blijft het screen werken dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij (drie uur laadtijd). Als deze laatste volledig opgeladen is, kan het screen gedurende dertig dagen tweemaal per dag openen en sluiten. Dit kan automatisch met de standaard io-sturing.

“Van bij het beginontwerp stonden duurzame designprincipes centraal, met een minimum aan onderdelen die niet verlijmd, maar in elkaar geklikt worden. Zo kunnen ze op het einde van de levensfase opnieuw ingezet worden in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. Verder wordt Coolscreen Solar geproduceerd met behulp van de groene energie van onze windturbine en worden de kast en onderdelen gepoedercoat in onze milieuvriendelijke poederlakkerij”, vertelt Annick Draelants.

Coolscreen Solar wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en past dus zowel in nieuwe als bestaande ramen, zonder kap- of breekwerk.

Slank, strak en geruisloos

De batterij is volledig onzichtbaar weggewerkt in de stijlvolle, kubistische aluminium kast, die beschikbaar is in twee maten (90 x 123 mm en 110 x 143 mm). Samen met de extra smalle geleider, de onzichtbare lasnaad en de onderlat die volledig in de compacte kast verdwijnt,resulteert dit in een strak en minimalistisch design dat bij elke architectuurstijl past. Ook het schroefloze, in elkaar klikkende ontwerp van de nieuwste generatie Coolscreens – met een minimum aan onderdelen – draagt daartoe bij.

Voor Coolscreen Solar perfectioneerde Harol het ritsgeleidingsprofiel, dat uit een polymeer co-extrusie bestaat. Dat betekent dat het doek altijd onder ideale spanning staat, ook onder extreme temperaturen. De slanke onderlat werd verzwaard, waardoor het doek ook horizontaal perfect op spanning blijft. Coolscreen Solar is geschikt voor raamoppervlakken tot 12 vierkante meter, bestand tegen windsnelheden tot 6 Beaufort (windklasse 3) en kan optioneel uitgerust worden met een zon- en windsensor. Het screen heeft bovendien een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde Harol X-glide-technologie, een profiel dat de resonantie in de kast volledig neutraliseert.     ■

Belgisch vakmanschap
​​Harol ontwikkelde zich tot een van de meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige zonwering, rolluiken, screens en terrasoverkappingen in Europa. Onder het motto ‘We believe in natural cooling’ zet de onderneming zich actief in voor een groenere toekomst en duurzame oplossingen. Het familiebedrijf telt driehonderd medewerkers en levert al meer dan 75 jaar puur Belgisch vakmanschap met oog voor detail, tot op de millimeter nauwkeurig. Harol exporteert zijn producten naar meer dan dertig landen. Deze worden op maat gemaakt in de fabriek in Diest en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Ze combineren de beste oplossingen qua functionaliteit en kwaliteit met een awardwinnend design, waardoor gebruikers jarenlang plezier beleven aan hun Harol-oplossing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details