NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Duurzame oplossingen voor opvullen, afdichten en bevestigen van materialen
De nieuwe plant in Turnhout, een hypermoderne, volautomatische productievestiging van 20.000 vierkante meter die vanaf 2023 lijmen en mastieken zal produceren.

Duurzame oplossingen voor opvullen, afdichten en bevestigen van materialen

Lijmen, kitten, schuimen, raamkadersystemen, chemische verankering, … Bij Soudal vind je alle nodige materialen onder één dak. Dat is het resultaat van ruim een halve eeuw zin voor innovatie en gezonde ondernemersambitie. En Soudal blijft inzetten op vernieuwing. De komende maanden en jaren ligt de focus onder meer op het verder ontwikkelen en verbeteren van een duurzame productrange.

In 1966 richtte Vic Swerts zijn familiebedrijf op in Turnhout. Wat begon met één productcategorie groeide uit tot een totaalaanbod van bevestigingsmaterialen en -systemen. Vandaag is Soudal, als expert in chemische bouwspecialiteiten en energie-efficiënt bouwen, een internationale speler. Vic Swerts is nog steeds voorzitter en is dagelijks aanwezig op de werkvloer. Die toewijding werpt duidelijk zijn vruchten af. Afgelopen jaar werd het bedrijf namelijk benoemd tot best managed company en CEO Dirk Coorevits was Manager van het Jaar in 2020. Over 24 productievestigingen in vijf werelddelen zijn er bijna 4.000 medewerkers aan de slag.

Toekomstmuziek en organische groei

Dat Soudal al ruim 55 jaar een referentie is in zijn vak is onder meer het resultaat van een innovatief karakter. Het bedrijf volgt de uitdagingen en de trends in de markt op de voet. Actuele vragen beantwoordt het met doeltreffende oplossingen in haar eigen R&D centrum. De komende jaren blijft de specialist zijn productengamma dan ook verder aanpassen op maat van de professional en de doe-het-zelver. Marketingverantwoordelijke Belux Anke Verdoodt legt uit waar de accenten de komende tijd liggen. 

“Duurzaamheid staat hoog op de agenda”, steekt ze van wal. “Daarmee bewandelen we onze ingeslagen weg verder. Vorig jaar lanceerden we namelijk HMX (Hydro Modified X-linked), een hoogwaardige afdichtingstechnologie die nog beter is voor mens en milieu. Het nieuwe Flexifoam X-tra® is dan weer een innovatief, duurzaam schuim dat jarenlang zijn isolerende en luchtdichte eigenschappen behoudt, speciaal ontwikkeld voor raamtoepassingen. Of wat dacht je van ons SMX-schuim (een isocyanaatvrij schuim), de parketlijmen in recycleerbare ecoboxen en de verpakkingen van verschillende producten in PCR-kokers (post consumer recycled). Het komende jaar willen we hier nog diverse producten aan toevoegen.”

Groothandels helpen hun professionele klanten op die manier om zonder grote inspanningen ecologischer te werken. Het duurzame aanbod van Soudal is daarbij een grote meerwaarde. “Met de stijgende energieprijzen is beter isoleren sowieso al een belangrijke stap richting duurzaamheid. Een duurzame stap die trouwens heel belangrijk is voor de eindklant. Door met onze schuimen te isoleren, bijvoorbeeld je dak, kelder, vensters, gevel,… bespaar je aanzienlijk op de energiekosten van een woning.” 

“We verduurzamen trouwens niet alleen onze producten. We bouwen momenteel een nieuwe plant in Turnhout, een hypermoderne, volautomatische productievestiging van 20.000 vierkante meter die vanaf 2023 lijmen en mastieken zal produceren. Deze ‘fabriek van de toekomst’ zal een duurzaam voorbeeld zijn, onder meer op vlak van energie-efficiëntie en minimaal afvalverbruik.”

Vandaag is Soudal, als expert in chemische bouwspecialiteiten en energie-efficiënt bouwen, een internationale speler.

Aanwezigheid in het straatbeeld

In de professionele wereld is Soudal, net als bij doe-het-zelvers, ondertussen een klinkende naam. Toch blijft het familiebedrijf inzetten op visibiliteit. Zo organiseren ze volgend jaar opnieuw de Soudal Open, een gerenommeerd golftornooi in Schilde, nabij Antwerpen. Daarnaast blijven ze voetbalclub KVC Westerlo – eersteklasser in de Belgische premier league – sponsoren en duiken ze volgend jaar op als hoofdsponsor van Soudal – Quick-Step.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details